Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Nå snakker sykkelstjernen om den grufulle ulykken

Drømmer om Tour de France-suksess.

SNAKKER UT: John Degenkolb deler sin opplevelse av ulykken og den lange veien tilbake til verdenstoppen. Bildet er fra desember. Foto: LC (©TDWSport.com)
SNAKKER UT: John Degenkolb deler sin opplevelse av ulykken og den lange veien tilbake til verdenstoppen. Bildet er fra desember. Foto: LC (©TDWSport.com) Vis mer

(procycling.no): Tirsdag pratet John Degenkolb for første gang med medier om den stygge ulykken han fem lagkamerater ble utsatt for under en treningstur i Spania 23. januar.

Fjorårets vinner av både Milano-Sanremo og Paris-Roubaix mistet nesten en finger, i tillegg til å pådra seg brudd i armen og skader i hofta.

Personbilen som traff proffsyklistene til det tyske storlaget Giant-Alpecin kjørte på feil side av veien.

- Ulykken var et stort sjokk for meg og jeg trenger fortsatt tid før jeg er frisk. Akkurat nå føler jeg meg ok, og rehabiliteringen går veldig bra. Jeg er motivert for å sykle ritt igjen og kommer til å begynne treningen denne uka, sa Degenkolb under en presseseanse i Oberursel.

Mot comeback i mai - Jeg vil gjerne takke familien min og laget for den fantastiske støtten i disse vanskelige tidene. Som alle dere vet, så er jeg en veldig aktiv person, og jeg var glad jeg kunne regne med dem i denne situasjonen, fortsatte han.

Degenkolb fikk også spørsmål om når han han tror han kan være tilbake i konkurranseform.

- Akkurat for øyeblikket kan vi ikke love noe. Men hvis treningen går bra, så kan jeg antagelig sykle ritt igjen i løpet av åtte til ti uker.

Det skulle bety at den seiersvante tyskeren kan være tilbake rundt 10. mai. Om det tar enda et par uker til å bli klar, har Degenkolb en drøy måned på å komme seg i form til et av sine store mål for året.

Tour de France-drøm - Jeg er veldig ivrig etter å komme meg tilbake så fort som mulig. Fra nå er det tre og en halv måned til Tour de France. Det kommer til å være hovedmålet mitt å vinne en etappe der.

- Jeg tror jeg kan komme opp igjen på det samme nivået som jeg hadde før ulykken, tilføyde Degenkolb.

PS: Norske Sindre Lunke sykler også for Giant-Alpecin. Han var ikke involvert i ulykken.

Artikkelen er levert av sykkelnettstedet www.procycling.no.