Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Nå som jeg har snakket med eierne er jeg trygg på dette

Henning Berg ble konfrontert med eier-slakten umiddelbart.

PRESENTERT I DAG: Henning Berg tar roret i Blackburn fra første dag.
Foto: Vegard Grøtt / NTB scanpix
PRESENTERT I DAG: Henning Berg tar roret i Blackburn fra første dag. Foto: Vegard Grøtt / NTB scanpix Vis mer

(Dagbladet): I morges ble Henning Berg presentert som Blackburn Rovers' nye manager.

Pressekonferansen startet allerede kl. 08.30 lokal tid, ettersom Berg ønsket å lede sin første trening med laget allerede i dag.

Nordmannens tidligere uttalelser om klubbens indiske eiere har fått mye spalteplass også i England det siste døgnet, og det tok heller ikke lang tid før Berg ble konfrontert med kritikken.

- Det var meg når jeg så det utenfra, nå som jeg har snakket med eierne har er jeg trygg på dette, sier han, ifølge BBCs mann på Ewood Park.

- Jeg er fornøyd med klubben og retningen den er på vei i. Det har vært en frustrerende tid, men eierne har ambisjoner. De ønsker å få klubben tilbake til Premier League. Opprykk er alt som teller, det er alt vi vil ha denne sesongen, sier Berg.

Forhastet med Kean
Berg følger Steve Kean i managerstolen i Blackburn, en mann som etter hvert ble svært upopulær blant supporterne før han fikk sparken tidligere i høst.

- Kanskje vi handlet litt forhastet med ansettelsen den gangen. Denne gangen ønsket vi å få det riktig, sier Blackburn-rådgiver Shebby Singh.

Allerede om to dager leder Berg sin første Championship-kamp når Blackburn besøker Crystal Palace i London.

Mange gode grep
Til sin tidligere arbeidsgiver TV 2 utdyper Henning Berg hva som har betrygget ham etter samtaler med klubbens indiske eiere.

- Jeg synes Venky´s har gjort mange gode grep i sommer. De har brukt penger på gode spillere, som Jordan Rhodes for åtte millioner pund, Dickson Etuhu, Danny Murphy og flere andre. Så de har gjort sitt for at laget skal bli best mulig. I tillegg har de nå tatt grep på managersiden for å sørge for at klubben kan rykke opp til Premier Leauge. Så de har begynt å ta ordentlige grep og det er positivt, sier 43-åringen.

- Jeg hørte først om interessen i forrige uke, og hadde et møte dem på mandag. Jeg har skjønt at de har gått bredt ut og har snakket med andre kandidater, og med min fortid i klubben er det ikke veldig overraskende at jeg har vært en potensiell kandidat, sier han.

Berg får støtte av Eric Black, som har ledet laget den siste tida, de første dagene i Blackburn.