Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Åge Hareide kutter i VM-troppen

Nå spiller RBK-danskene for VM-plassen. - Noen blir reserver

Rosenborg-Brann blir en kamp om tabelltoppen i Eliteserien. Men for Nicklas Bendtner og Mike Jensen blir den litt ekstra viktig.

KJEMPER OM VM-PLASS: Nicklas Bendtner og Mike Jensen. Foto: Ole Martin Wold / NTB scanpix
KJEMPER OM VM-PLASS: Nicklas Bendtner og Mike Jensen. Foto: Ole Martin Wold / NTB scanpix Vis mer

Akkurat nå er storkampen i gang i Eliteserien. Tabelltoer Rosenborg tar imot serieleder Brann på Lerkendal. Vinner Brann, er luka på toppen på seks poeng. Blir det seier til hjemmelaget, er det så tett som det kan få blitt i toppen.

Men det står også mer på spill. Danmarks landslagssjef Åge Hareide tar nemlig ut sin endelige VM-tropp etter denne kampen på søndag. Der skal han få se Mike Jensen og Nicklas Bendtner i aksjon, begge i Danmarks bruttotropp.

Derfor blir kampen på sett og vis avgjørende for om de to Rosenborg-stjernene får være med når Danmark gyver løs på VM-sluttspillet.

- Den er viktig både for Rosenborg og Brann, den kampen, svarte Hareide hemmelighetsfullt på spørsmål om dette da han møtte norsk presse ved den danske ambassadørboligen i Oslo tirsdag.

RUSSLAND-SJEF: Åge Hareide. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
RUSSLAND-SJEF: Åge Hareide. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer

Årst skeptisk

Danmark-sjefen fulgte opp med at den selvfølgelig kan bli avgjørende for Bendtner og Jensen, også. Søndag skal altså troppen skrelles ned fra de 35 uttatte i bruttotroppen til 23.

- Det blir tøft. Noen kommer til å få beskjed om at de «bare» blir reserver, sier Hareide.

Nicklas Bendtner har vært varierende i formen denne sesongen. Den danske stjernespissen med en fortid i Arsenal har scoret bare tre mål denne sesongen. Tidligere Start- og Tromsø-spiller Ole Martin Årst var på mandagens FotballXtra skeptisk til hva han kan klare i VM.

Hareide, derimot, har tro på 30-åringen.

- Han har gjort det godt for oss, og når han har vært i troppen har han trent godt og vist kvaliteter på trening. Det Årst sier har sammenheng med at Rosenborg ikke har prestert optimalt, og da har det ikke blitt optimalt for Nicklas, heller, sier Hareide til Dagbladet.

Sikker på kvalitetene

Hareide er klar på at Bendtner har noen spesielle egenskaper som spiller, og kaller ham «utrolig treffsikker». Hareide er klar over hva Bendtner kan.

- Han har egenskaper vi kan få bruk for i VM, sier landslagssjefen.

- Nicklas er best i 16-meteren, synes jeg. Når Nicklas blir spilt opp og matet rett, er han veldig farlig, for han har en høy treffsikkerhet, sier Hareide til Dagbladet.

I forrige serierunde, da Rosenborg slo Haugesund borte, var Bendtner ute med en skade. Den har Åge Hareide holdt seg oppdatert på, og Bendtner er tilsynelatende klar til storkampen på søndag.

Hareide startet VM-forberedelsene med det danske landslaget onsdag. Neste uke kan Nicklas Bendtner og/eller Mike Jensen slutte seg til troppen.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media