- Nå sprudler det av RBK

Bratseth tror Tromsø får svi i kveld.

• Dagbladet.no følger RBK - TIL direkte kl. 19!

(Dagbladet.no): Rosenborg har ikke akkurat eksplodert ut av startblokkene i sesongstarten. Fire poeng på fire kamper er under pari for et lag med tittelambisjoner, men det er lyspunkter å spore:

Vadim Demidov har vært en av Tippeligaens store åpenbaringer, og i Kris Stadsgaard ser trønderne ut til å ha skaffet seg en kommende midtstopperkonge.

Forrige helg viste RBK sterk moral mot Vålerenga - og sikret ett poeng til tross for at de spilte 55 minutter med én mann mindre.

Rune Bratseth tror det har gjort underverker med RBK-skallene.

- Det har skjedd et eller annet. Jeg ser absolutt en forandring - det sprudler mer. Poenget i Oslo ser ut til å ha gjort noe med selvtilliten. Vi var best med 10 mann, sier Bratseth til RBK TV.

Glad for keeperkrangel

Denne uka har temperaturen vært høy på treningsfeltet. Rune Jarstein og Alexander Lund Hansen havnet i en opphetet krangel, og måtte skilles av Trond Henriksen.

VIKTIG OPPTUR: Det ene poenget Rosenborg sikret like før slutt mot Vålerenga har gjort underverker med spillerne, mener Rune Bratseth. Det kan Tromsø få merke i dag. Foto:SCANPIX
VIKTIG OPPTUR: Det ene poenget Rosenborg sikret like før slutt mot Vålerenga har gjort underverker med spillerne, mener Rune Bratseth. Det kan Tromsø få merke i dag. Foto:SCANPIX Vis mer

Bratseth rister på hodet av medienes skriverier om saken, og gleder seg i stedet over at gnisten er tilbake på trening.

- Foran de siste kampene har jeg vært småskeptisk til treningsøktene, det har ikke sprudlet eller gått på skinner. Nå er det er noe med tryggheten, spruten og selvtilliten. Det skal så utrolig lite til. Det meste i fotball sitter i topplokket. Ferdighetene er der, kunsten er å få det ut, sier Bratseth.

Presset på RBK

Tromsø har dabbet litt av etter en imponerende start på sesongen. 0-0 i Molde ble fulgt opp med 0-1 i snødrevet hjemme mot Viking sist, og «Gutan» har falt til 8. plass på tabellen.

Sigurd Rushfeldt føler uansett at presset ligger på Rosenborg.

- De er nesten nødt til å prestere, sier veteranen til Nordlys.

Rosenborg får tilbake Steffen Iversen og Marek Sapara i kveld. Det kan være dårlige nyheter for Tromsø, for når samarbeidet mellom Iversen/Sapara fungerer får Rosenborg en ny dimensjon.

- Det er lett for meg å gå på løp når Sapara har ballen, da kommer den akkurat der jeg vil ha den, sier Iversen til RBK TV.

- Nå sprudler det av RBK

Han tror RBK tar tre poeng om de spiller som de har gjort i de to siste kampene.

- Vi må være på nivået vi har vært de siste to kampene, pluss at vi forhåpentligvis får en mann ekstra ute på banen i litt lenger tid. Jeg tror vi skal ha en veldig god mulighet til å slå Tromsø, sier han.

<B>RBK PÅ RETT VEI:</B> Rune Bratseth har sett en positiv forandring i Rosenborg den siste uka.