Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Nå sprudler Stina

BERCHTESGADEN (Dagbladet): Stina Hofgaard Nilsen (22) fra Bergen vet alt om sprudlende humør. Men nå er romkameraten til Hedda Berntsen sjøl gladest. Etter to andreplasser i storslalåm er hun Norges ferskeste medaljekandidat i OL.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

«Stina Hofgaard Nilsen?» spurte de fleste for to uker siden. Etter andreplassen i går, er alle interessert i å vite mer.

Studerer

- Hvem er du?

- Nei, hva vil du vite, da? Jeg er skiløper. Pappa er sjef på en flyplass. Selv er jeg ikke så flyinteressert. Jeg er interessert i å holde hodet i gang, mens jeg står på ski. Det er jo litt av faren ved å drive idrett, det, at man blir litt sløv i hodet, sier Stina.

Hun studerer til siviløkonom på første året, og har med seg bærbar PC når hun drar rundt på renn. Hun er datter av Bente og Nic (lufthavnsjefen på Gardermoen), bor i Oslo og har konkurrert på alpinski siden hun var elleve.

- Det er litt rart å komme i rampelyset så raskt. Veldig uvant med folk som løper etter deg og skal snakke med deg hele tida. Men det er jo litt gøy likevel, så lenge det skjer på grunn av noe jeg har prestert, sier Stina.

Trente svømming

Før gårsdagens andreplass, ladet hun opp med svømmetrening sammen med Hedda Berntsen.

- Vi prøvde 18 forskjellige svømmearter. Blant annet rekesvømming, sier Hedda, og demonstrerer i dobbeltsenga.

Hedda har hatt en skimessig tung periode, samtidig som Stina har gått rett til himmels.

Men de backer hverandre opp. Mens Stina studerer via Internett, prøver Hedda å lære seg tysk.

- Leser Donald på tysk, sier hun.

Sprudler

- Vi har fungert veldig bra sammen som romkamerater i halvannet år, sier Stina.

- Kan det bli litt mye Hedda av og til?

- Hun er voldsom når hun er sammen med andre folk, men når vi to er sammen, så slapper hun av og er som alle andre. Det er kjempemotiverende å være sammen med henne. Hun sprudler sånn, og er flink til å motivere, sier Stina.

Hele Norges coronakart