OPPTUR: En skral spillerstall ble tippet langt ned på tabellen av flere synsere før sesongen. Etter halvspilt sesong er Brann-supporterne optimister, om det er noe uvanlig ved det.
 Foto: Marit Hommedal / Scanpix
OPPTUR: En skral spillerstall ble tippet langt ned på tabellen av flere synsere før sesongen. Etter halvspilt sesong er Brann-supporterne optimister, om det er noe uvanlig ved det. Foto: Marit Hommedal / ScanpixVis mer

Nå står Bergen på hodet for Brann igjen

Ble nedrykkstippet - nå tror bergenserne på gull.

(Dagbladet): Etter 2-1-seieren over Stabæk i Bergen i går kveld, tar Brann ferie som Tippeligaens nest beste lag.

Ikke verst for et lag som av noen aviser, blant annet denne, ble tippet ned mot bunnstriden før årets sesong.

Lokalavisene lar ikke akkurat nøkternheten styre forsidene i dag, og både Bergens Tidende og Bergensavisen tar edelt metall-ord i sin munn.

Mest kreative er kanskje sistnevnte, som vanlig, da de snur VGs tabelltips på hodet og får Brann fra nest siste til sølvplass.

- Ingen kunne drømt om at det første halvåret 2011 skulle bli så lykkelig for bergenserne med hjertet i Brann, skriver Brann-kommentator Tormod Bergersen.

- De 15 første kampene har gitt den beste poengfangsten siden gullåret 2007. Da hadde Brann 32 poeng, fortsetter Bergersen.

Krigelag gir suksess
Nå står de med 26. Ikke etter gull-skjema, men i det minste en sum etter 15 kamper som ingen lag har rykket ned med siden det ble 16 lag i eliteserien.

Brann-supporterne er faktisk ikke så overrasket.

- Optimismen har vi egentlig alltid hatt, det er jo det som gjelder i Bergen. Men det er klart, det er en større optimisme nå hos de fleste enn før sesongen, sier Bataljonen-leder Roger Lillebøe-Hansen til Dagbladet.

- Samtidig er det en realisme i bunn her. Vi er klare over at dette er i overkant. Men det er som vi påpekte, og som ikke tabloidene gjorde, at vi har et lag som er opptatt av å krige og jobbe som et lag. Det er roten til suksess, og grunnen til at vi kan være litt optimistiske, dersom vi fortsetter på denne måten, sier Lillebøe-Hansen.

- Hva har overrasket deg med Brann denne sesongen?

- Jeg er såpass inne i dette at jeg så forsesongskampene, og jeg så mye treninger fram mot seriestart. Det jeg har sett hele veien er en litt annen giv enn vi hadde i fjor. Veteranene som er igjen er frontfigurer på innsats og holdninger, sier supporterlederen.

- Jeg har sagt hele veien at ikke tror dommedagsprofetiene vil slå til, jeg trodde Brann ville hevde seg. Kanskje ikke helt i toppen, men i hvert fall rett under toppen. Det syns jeg holder mål så langt, sier Lillebøe-Hansen.

Sterk Skarsfjord
Nevnte BA fryktet et Rema-lag da Brann solgte Erik Huseklepp i februar, men de som har kommet inn som erstattere har levert.

PÅ HODET: Forsiden av Bergensavisen i dag.Faksimile: BA
PÅ HODET: Forsiden av Bergensavisen i dag.Faksimile: BA Vis mer

Carl-Erik Torp har vært god sammen med Rodolph Austin, Christian Kalvenes får skryt for forsvarsspillet, og Piotr Leciejewski har forsvart keeperplassen han tok fra Håkon Opdal.

Samtidig har kanskje all nedsnakkingen ført til en ekstra kampvilje i Brann-troppen?

- Det kan godt hende, også har man jo rett og slett truffet med nysigneringene. De som følger laget tett så kanskje at de nye hadde noe for seg, men trengte litt tid. Men det har vist seg at dette er gutter som er innstilt på å gjøre grovjobben som skal til, sier Roger Lillebøe-Hansen.

Rune Skarsfjord har også en helt annen posisjon i klubben nå enn han hadde i 2010, da det lenge var uklart om han ville få tillit som hovedtrener, etter å ha tatt over midlertidig etter Steinar Nilsen.

- Posisjonen hans er veldig sterk og veldig god. Jeg har personlig veldig tro på ham, han er rett mann på rett tid. Han er en ung trener, og har kanskje behov for å bygge opp noe, som det er mulighet og aksept for i Brann for tiden. Kontinuiteten er nøkkel, sier Lillebøe-Hansen.

Synger om gull uansett
«Gullet ska hæm» ble sunget på Brann Stadion også i går, som det pleier å bli gjort helt til det er teoretisk umulig at det faktisk skjer.

Lederen i Brann-bataljonen frykter ikke at overmotet skal ta overhånd i Bergen.

- Jeg tror ikke det. For det første på grunn av spillerne som er her nå, og også på grunn av trenerne vi har. OK, vi synger om gull, men det gjør vi uansett i Bergen. Det er nesten en gimmick, sier Roger Lillebøe-Hansen til Dagbladet.

- Vi blir optimister av det vi har opplevd denne halve sesongen, men ser at det kanskje ikke er kjemperealistisk med gull. Likevel, dette er en jevn Tippeliga, og det er vanskelig å spå. Er det en outsider som skal ta gullet til slutt, så kan det like gjerne være Brann.

GULLGUTTER: Forsiden av Bergens Tidende i dag.Faksimile: BT
GULLGUTTER: Forsiden av Bergens Tidende i dag.Faksimile: BT Vis mer