Nå starter Berg LSK-planleggingen

- Er fristilt og kan gjøre hva jeg vil, sier Henning Berg.

ULLEVAAL (Dagbladet.no): Henning Berg fikk - med tanke på det som har skjedd de siste dagene - ikke overraskende beskjed om å forlate Lyn i formiddag.

Først møtte han spillerne på treningsfeltet på Kringsjå, hvor han fortalte om styrets beslutning. Deretter møtte han pressen for siste gang i Lyn-lokalene på Ullevaal.

Og Berg innrømmer at det var tungt å ta farvel med spillerne.

- Det var litt spesielt. Jeg har hatt en veldig god kjemi med dem og jeg har trivdes veldig godt. Jeg har utviklet meg disse åra, og spillerne har utviklet seg. Det er trist at jeg ikke lenger kan være sammen med dem. Du får et spesielt forhold til spillerne når du jobber så tett sammen med dem, sier Berg til Dagbladet.no.

LSK-planlegging

Henning Berg hadde kontrakt med Lyn ut sesongen, men den er nå annullert. Lyn-ledelsen ønsker å planlegge framtida nå, og mener det ble vanskelig med Berg ved roret - med tanke på at han overtar Lillestrøm 1. januar.

- Nå er jeg fristilt fra kontrakten, og jeg kan gjøre hva jeg vil, sier Berg.

Han vil få en kompensasjon fra Oslo-klubben, som tilsvarer lønn ut kontraktstida.

Nå starter Berg LSK-planleggingen

- Hva vil du gjøre framover, med tanke på at du snart overtar som LSK-trener?

- Jeg skal slappe av litt og lade batteriene. Deretter vil begynne å planlegge min framtidige jobb, sier Berg til Dagbladet.no.

- Kommer du til å ta kontakt med ledelsen på Åråsen for å høre om du kan begynne tidligere?

- Nei, det er uaktuelt for meg. De har to utmerkede trenere (Erland Johnsen og Frode Grodås) og jeg kommer ikke til å ta over tidligere enn planlagt.

Bjarman-samarbeid

Men han legger ikke skjul på at han nå kan tenke 2009-sesongen tidligere enn planlagt. Egentlig skulle han framover ledet et Lyn-lag som fortsatt kan ta medalje, men i stedet kan han legge planene for hvordan han vil at Lillestrøm skal se ut neste år.

- Jeg skal nå forberede meg mentalt på min nye jobb, sier Berg.

Også Torgeir Bjarmann, som forsvant som sportsdirektør i Lyn i forrige uke, tiltrer også på Åråsen etter nyttår - men det er nok ikke utenkelig at Berg og Bjarmann vil spise en del lunsjer sammen i månedene framover.

Det har tidligere vært spekulert i at Berg ga klarsignal til Lillestrøm om å hente Bosman-spiller Lars Kristian Eriksen fra Lyn etter sesongen, men på direkte spørsmål om denne saken er årsaken til at Berg måtte gå, svarer Lyn-direktør Erik Langerud avkreftende.

- Det er ingen enkeltsaker som er årsaken, men en sammensatt beslutning som handler om at vi skal planlegge framtida til klubben, som spesielt økonomisk sett vil bli seende litt annerledes ut. Henning har vært profesjonell og redelig de siste ukene og vi har full tillit til at han bare har tenkt på Lyn, sier Langerud.

Vil bli brukt på Åråsen

Styreleder i Lillestrøm, Per Mathisen, understreker at det som har skjedd i dag er en sak mellom Lyn og Henning Berg, og at de ikke kan gjøre noe annet enn å forholde seg til den.

- Henning Berg starter hos oss 1. januar. Det har alltid vært planen, og slik vil det bli. Erland og Frode vil lede laget ut sesongen, sier Mathisen til Dagbladet.no.

- Vil dere ha møter med Berg for å planlegge 2009-sesongen nå som han er fristilt?

- Ja, vi kommer helt sikkert til å starte samarbeidet med tanke på neste sesong, nå som han har tillatelse til det. Men dette handler om å planlegge og tilrettelegge for neste år, og han vil ikke ha noe å gjøre med 2008-sesongen.

Mathisen forteller også at de ikke vil inngå noe midlertidig engasjement med Berg, i påvente av at kontrakten hans trer i kraft.

- Er det positivt for dere at dere kan bruke Bergs ressurser allerede nå?

- Det er det forsåvidt, men det er ikke avgjørende for oss. Planen har hele tida vært at Henning skulle komme i januar. Nå retter vi oss etter hvordan situasjonen har blitt, og det er jo ikke negativt, sier Mathisen.

FRISTILT: Lyn-direktør Erik Langerud legger ingen bånd på Henning Berg, som allerede nå kan begynne å planlegge neste LSK-sesong.