Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Romsdal tingrett

Nå starter rettssaken mot voldtektstiltalt Molde-spiller

Hevder fortsatt sin uskyld. Nå skal han gi sin forklaring.

TILTALT: Molde-spilleren som er tiltalt spiller til daglig på Aker Stadion. NTB scanpix / Carina Johansen
TILTALT: Molde-spilleren som er tiltalt spiller til daglig på Aker Stadion. NTB scanpix / Carina Johansen Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Tirsdag starter rettssaken i Romsdal tingrett mot Molde-spilleren som er tiltalt for sovevoldtekt.

Overgrepet skal ha skjedd i spillerens bolig 14. mai i fjor, og han er tiltalt for «å ha hatt seksuell omgang med noen som var bevisstløs eller av andre grunner ute av stand til å motsette seg handlingen».

Tiltalen er tatt ut av statsadvokat Ingvild Thorn Nordheim, som tidligere har begrunnet den slik:

- Det er fordi vi finner det bevist utover enhver rimelig tvil at den tiltalte har begått den handlingen han er tiltalt for, slik kravet er i alle straffesaker.

Lovbruddet har en minstestraff på tre års fengsel, men strafferammen går opp til 15 års fengsel.

- En belastning

Den tiltalte har aldri bestridt at han og den fornærmede hadde samleie, men har nektet straffskyld, da han mener det var frivillig og ikke et overgrep.

- Nå er han innstilt på å gi sin versjon av saken og ser fram til det. Han står på sitt og mener det ikke har skjedd noe straffbart, sier advokat Øystein Panzer Iversen.

Molde Fotballklubb har stått bak spilleren hele veien, og stolt på ham. Siden saken ble kjent tidligere i vår, har spilleren vært i aksjon en rekke ganger for klubben.

- Han har forsøkt å holde fokus på arbeidsoppgavene sine, men det er klart at det er en belastning. All støyen rundt forsterker den, sier Panzer Iversen.

- Har han mottatt noen meldinger eller liknende?

- Han har hatt noen episoder han har måttet ta tak i. Mer enn det kan jeg ikke si.

Hengt ut av Northug

I april offentliggjorde Petter Northug spillerens navn på sin Instagram-konto. Under kampen mellom Rosenborg og Molde la skistjernen ut et bilde der spillerens navn ble etterfulgt av «ska fengsles». Bildet ble slettet etter kort tid, og Northug fulgte så opp med en beklagelse.

Molde-spilleren og hans advokat vurderte innledningsvis å anmelde Northug, men la siden fra seg saken. Det er også status før rettssaken starter.

- Vi har hatt en grei dialog med hans management, og gjør ikke noe mer med det nå, sier Panzer Iversen.

Rettssaken mot spilleren skal gå over to dager - tirsdag og onsdag denne uka. Det er innkalt vitner fra begge parter i saken, deriblant to av lagkameratene til den tiltalte. Både spilleren og den fornærmede skal gi sine forklaringer tirsdag.