Langrennstroppen til verdenscupåpningen i Ruka

Nå starter verdenscupen. Disse sender Norge

Pål Golberg og Kathrine Harsem velger å ikke gå.

I FORM: Therese Johaug er selvfølgelig med når verdenscupsesongen settes i gang til helga. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
I FORM: Therese Johaug er selvfølgelig med når verdenscupsesongen settes i gang til helga. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Norge sender en stor og slagkraftig tropp til verdenscupåpningen i Ruka kommende helg.

Langrennseliten var nylig samlet på Beitostølen, men nå er det verdenscupsesongen som skal innledes i Finland. Den sparkes i gang med sprint på lørdag og 10- og 15-kilometer søndag.

Tiril Udnes Weng og Martin Løwstrøm Nyenget har friplasser frem til jul etter å ha vunnet Skandinavisk Cup. Etter en god helg på Beitostølen, er også Anna Svendsen fra Tromsø skiklub langrenn og Team Veidekke Nord- Norge uttatt til Ruka. Det samme er Kasper Stadaas (IL Heming) og Lotta Undnes Weng (Nes Ski) i sprint, begge fra Morgendagens Helter- rekruttlandslaget.

Både Pål Golberg og Kathrine Harsem velger ikke å gå i Ruka. De vil bruke mer tid på trening fremfor verdenscuprenn, med hensyn til at treningen i sesongoppkjøringen ikke har gått 100 prosent etter planen.

Disse norske utøverne stiller til start på de ulike distansene i Ruka:

Kvinner, sprint:Maiken Caspersen Falla, Gjerdrum ILIngvild Flugstad Østberg, Gjøvik SkiklubbLotta Udnes Weng, Nes SkiRagnhild Haga, Åsen ILKari Øyre Slind, Oppdal ILAnna Svendsen, Tromsø skiklubb langrennHeidi Weng, IL BulTiril Udnes Weng, Nes Ski

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer