Nå stemmer alt for Tore André

Leicester- Chelsea 2-4. Tore André Flo (25) slengte fram beinet i kaoset etter en frisparkretur fra spisskollega Zola, og strålte. Scoringa for Chelsea var det eneste som manglet for å gjøre tilværelsen perfekt.

På banen stemmer plutselig alt, og utpå nyåret blir Tore André pappa for første gang.

Høydepunktene står i kø for lillebroren i Flo-familien. Etter en periode med sportslig frustrasjon og spekulasjoner rundt framtida, har Norges beste spiss omsider havnet i lykkelige omstendigheter.

Både på og utenfor banen.

 • I går ble den sista tidas storspill i Chelsea komplettert med en scoring.
 • Og utpå vårparten forventes en ny fulltreffer. Og den er langt viktigere: Da blir Tore André og samboer Randi Svedal foreldre for første gang. Ungdomskjærestene har termin tre uker etter storebror Jostein Flo og Trine Grung.

- Utrolig deilig. Det betydde ingen ting hvordan målet så ut - bare at det kom, sier Tore André til Dagbladet.

Instruksjonsboka

Ikke tilfeldig, skal vi tro storebror:

- Vi leste instruksjonsboka sammen, sier Jostein.

Tore André er blitt enormt populær i Chelsea. Nordmannens lojale og sympatiske holdning til diverse Chelsea-manageres merkelige prioriteringer har gjort ham til en helt spesiell helt blant fansen.

Her er et knippe episoder fra det siste halve året som forteller like mye om det meningsløse i Flos reservetilværelse, som om det beundringsverdige ved hans oppførsel:

 • Chelsea-manager Gianluca Vialli kaller Flo en av verdens beste fotballspillere, og omtaler ham som en kommende legende i Chelsea. Dagen etter uttrykker Chelsea ønske om å gi nordmannen livstidskontrakt.
 • Flo nomineres til den prestisjeprisen Gullballen. Av 50 kandidater er det kun åtte fra Premier League.
 • Chelsea priser Flo til 20 millioner pund - nærmere 250 millioner kroner - for å holde kjøpelystne storklubber på avstand.
 • En undersøkelse i Dagbladet gir unggutten fra Stryn en fjerdeplass (av 24) på lista over personer norske menn helst vil identifisere seg med.
 • Han stupnikker inn avslutningen på et av de peneste angrepene i norsk landslagsfotballs historie borte mot Slovenia.
 • Nytt prisutspill fra Chelsea for å beholde nordmannen: 25 millioner pund, verdens høyeste overgangssum.
 • Vialli sier Flo er genial, men setter geniet på benken.

113 millioner

 • En samlet engelsk presse forlanger at Flo skal spille fra start for Chelsea. Dagen etter forsterkes kravet med nærmest enstemmige meningsmålinger.
 • Tidligere Chelsea-manager Ruud Gullit betrakter Flo som den idelle partneren til Alan Shearer i Newcastle. Gullit er villig til å punge ut med 113 millioner kroner.
 • Flo havner på tidenes landslag i Dagbladet - både hos folkejuryen og ekspertjuryen.
 • Flo utlikner mot Brasil i VM, og skaffer straffesparket som ender i den historiske bragden.

Mot Leicester i går endte Flo og spisskollega Zola både på scoringslista og høyt oppe på poengbørsene. Men Tore André mener selv han spilte en middels kamp.
- Må innrømme at jeg følte meg litt sliten etter landskampen og reisen til Egypt, sier han.

Mange sjanser

Zola scoret to mål, og gjorde et slags forarbeid til Tore Andrés viktige 3-1-scoring.

- Det var et frispark som gikk i stanga. Så ble det litt klabb og babb inne i feltet, før jeg fikk slengt fram beinet omtrent på femmeteren, sier Tore André.