SLITEN: Aksel Lund Svindal  er sliten etter VM. Nå  tar han to dager i solen før han igjen må kosentrere seg om verdenscupen. Foto: AP Photo/Kerstin Joensson/ NTB Scanpix
SLITEN: Aksel Lund Svindal er sliten etter VM. Nå tar han to dager i solen før han igjen må kosentrere seg om verdenscupen. Foto: AP Photo/Kerstin Joensson/ NTB ScanpixVis mer

- Nå stikker jeg til et sted der folk ikke vet hvordan et par ski ser ut

En skuffet Aksel Lund Svindal bytter ut ski og snø med sol og sommer.

Bronsen røk på de aller siste meterne i målhenget. Etter den skuffende 4.-plassen i storslalåmrennet fredag byttet Aksel Lund Svindal ski og snø med sol og sommer.

 - Nå stikker jeg til et sted der det verken er snø på bakken eller folk vet hvordan et par ski ser ut. Det har vært veldig mye i det siste, så jeg er litt sliten. Det blir to og en halv fridag på meg nå før jeg skal tilbake i verdenscupen igjen, og den tiden skal jeg slappe av og utnytte til fulle, sa Aksel Lund Svindal til NTB etter å ha avsluttet VM-innsatsen sin.

Han lå på sølvplass etter første omgang i fredagens storslalåm, men klarte ikke å følge opp i finaleomgangen. Da måtte han se både Marcel Hirscher og italienske Manfred Moelgg gå forbi på resultatlisten. Gullgutten Ted Ligety var det uansett ikke mye å gjøre med. Han tok en overlegen seier.

Svindal var 1,79 sekund bak Ligety, mens bronsen røk med fire fattige hundredeler til Moelgg.

Skuffende - Jeg er enig i at marginene ikke var på min side i dag, men slik er det noen ganger. Da jeg kom til mål og så tiden og plasseringen min, skjønte jeg at det kom til å bli fjerdeplass, for Ted Ligety er jo sikker som banken.

- Det er selvsagt skuffende, men det er ikke mye å få gjort med det nå. Jeg må bare akseptere at det er slik og tar denne fjerdeplassen, sa en tapper Aksel Lund Svindal.

Bronsen glapp i henget.

- Jeg kjørte rett og slett ikke bra nok i henget. Der var Moelgg bedre enn meg. Noen annen forklaring på at jeg mistet bronsen har jeg ikke, fortalte Svindal.

To medaljer Kjeller-gutten føler han ikke hadde full uttelling i VM.

- Jeg er fornøyd med to medaljer (gull og bronse) og med at jeg har kjempet om medaljer i alle de fire rennene jeg har kjørt her. Det er bra, men jeg har jo på den annen side «bare» hatt 50 prosents uttelling, og hvis du tenker på at super-G kanskje kunne gått enda bedre, så har jeg jo ikke hatt full uttelling, mente Svindal.

- På den annen side er det blitt gull og bronse, og det er jo bra, men for å være helt ærlig, så er det bare en dag jeg har vært helt fornøyd med, og det er utforen der det ble gull, slo Svindal fast før han forlot Schladming.

Mitt beste renn - Jeg gjorde mitt beste storslalåmrenn for sesongen rent plasseringsmessig her. Den samme plasseringen fikk jeg i storslalåmrennet i Garmisch-VM for to år siden også, så det er vel så god jeg er i denne disiplinen akkurat nå. Jeg er mellom fire og sju i verden. Det er jo stort sett de plasseringene jeg har hatt i år, sa Svindal.

- Noen må bli nummer fire, så jeg tar den, men jeg kan likevel ikke stå her og si at jeg ikke bryr meg, for da hadde jeg vel ikke stått på start heller, forklarte han til NTB.

(NTB)