Nå støtter hun idretten i alt

Kritikken forsvant da ledelsen i Norges Idrettsforbund fikk full tillit. Det er en viktig grunn for det.

VELKOMMEN GJEST:  Etter å ha jaget idretten i åpenhetsdebatten ga kulturminister Linda Cathrine Hofstad Helleland full støtte i to av bevegelsens viktigste politiske saker på gårsdagens ledermøte. Her med idrettspresident Tom Tvedt og visepresident Kristin Kloster Aasen. FOTO: Vidar Ruud / NTB scanpix.
VELKOMMEN GJEST: Etter å ha jaget idretten i åpenhetsdebatten ga kulturminister Linda Cathrine Hofstad Helleland full støtte i to av bevegelsens viktigste politiske saker på gårsdagens ledermøte. Her med idrettspresident Tom Tvedt og visepresident Kristin Kloster Aasen. FOTO: Vidar Ruud / NTB scanpix. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

DU skal være mer enn tungt skolert innen norsk idrettspolitikk for å se skillelinjene mellom  oppropet fra ni kjente sportsfolk som ble publisert i VG denne uka, og det idrettspolitiske dokumentet som Idrettstinget vedtok i fjor.

De VG-reporterne som fortjenestefullt har frontet avisas kampanje for mer innsyn i hvordan idretten bruker offentlige midler, er muligens ikke det. Det er vel derfor de ikke har fått med seg at oppropet i liten grad er "legendenes oppgjør med norsk idrett" slik dette initiativet til Nils Arne Eggen og de andre gamlegutta ble kalt på avisas førsteside forleden. Derimot var innlegget gjennomgående en støtte til det klare demokratiske flertallet som nå styrer Norges Idrettsforbund.

Akkurat den tilliten er overveldende både i og utenfor bevegelsen. På gårsdagens ledermøte var det knapt en eneste kritisk røst. Et nær samlet Idretts-Norge mente sjefene deres holdt seg greit innenfor den nøysomhetsstandarden som naturlig skal prege en frivillig folkebevegelse.

SAMTIDIG troppet kulturminister Linda Cathrine Hofstad Helleland opp og ga full støtte til idrettens hovedkrav om at spillmonopolet må bestå. Og mer enn det;  mens kulturministeren hyllet den spesielle norske idrettsmodellen og roste integreringsarbeidet, forsikret hun at hun  ikke vil gi offentlige midler til noen private sportskonkurranser uten at de følger den organiserte  idrettens egne dopingbestemmelser.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer