Nå svetter Svennis

LONDON/OSLO (Dagbladet): På tribunen sloss supporterne. På banen sleit spillerne. På benken satt trener Sven-Göran Eriksson og gruet seg til hjemkomsten etter ekselskerinnen Ulrika Jonssons avsløringer om deres forhold i dagens Mail on Sunday.

Michael Owens to scoringer etter 65 og 82 minutter snudde tap til seier for Svennis på den blytunge banen i Bratislava i går. Owens dobbel stagget også frustrerte engelske supportere i full slåsskamp med slovakisk opprørspoliti. For å unngå en tallerken eller to i hodet, bør nok Svennis vurdere å låne med seg en av politihjelmene hjem. Der venter hans varmblodige italienske kjæreste Nancy Dell'Olio - fullt oppdatert på bokaktuelle Ulrika Jonsson intime uttalelser om Svennis - og henne.

I dag avslører Mail on Sunday kjærlighetseventyret mellom Englands landslagsjef Sven Gøran Eriksson og TV-stjernen Ulrika Jonsson. De første utdragene bruker avisen sju sider på i dag. Avishuset Associated Newspapers skal ha betalt 8,6 millioner kroner for dem.

Hemmelig møte

De møttes i hemmelighet fra desember 2001. Eriksson besøkte Ulrika når han angivelig var på tur for å se britiske fotballkamper, og deres første eventyr fant sted under en reise i embets medfør til Portugal. Han inviterte Ulrika med bak ryggen på den italienske kjæresten Nancy Dell'Olio. At han har blandet jobb og elskovsaffærer sammen, kan få følger for landslagssjefen.

På pressekonferansen før kampen mot Slovakia antydet Eriksson at han kanskje kommer til å trekke seg. Da han ble spurt om sitt forhold til Ulrika Jonsson sa han at det var en privatsak, men han antydet at en dag kommer han kanskje til å spørre seg selv «Orker jeg dette lenger».

Med andre ord, en dag kommer han til å trekke seg fra jobben som betales med to til tre millioner pund i året (23- 33 millioner kroner). Da nyheten om kjærlighetsforholdet ble kjent like før fotball-VM, truet han med å gå, men FA klarte den gangen å overtale ham til å bli.

Utdragene viser at kjærlighetsaffæren var svært lidenskapelig, så lenge den varte. Han lovet hele tida Ulrika at han skulle gjøre slutt med «italieneren» som han kalte Dell'Olio, men han oppfylte ikke løftet. Ulrika forteller at hun aldri har hatt en så ivrig elsker, han ringte henne opp til tre ganger om dagen og de snakket svensk på telefonen.

Null-sex

- Forholdet vårt var kjærlig, ikke lurvete, falsk og billig, sier hun.

Hun avslører også at hun spurte Svennis om han og Nancy hadde sex. Ifølge Ulrika svarte Svennis: - Nei.

Landslagssjefen har til nå klart å holde fokus - til tross for ekskjærestens avsløringer.

Slåsskamp

Om det går mot tøffe tak innenfor husets fire vegger, kan i alle fall Eriksson slappe av på jobb. Det til tross for at hjemmelaget i går sjokkåpnet med 1- 0 ledelse etter 24 minutter i går. Da begynte bråket. Det eksploderte etter at hjemmefansen kom med rasistiske tilrop mot Ashley Cole og Emile Heskey. Engelskmennene prøvde å rive ned metallgjerdene for å ta igjen, og da grep politiet inn.

Det roet seg ned da David Beckham 25 minutter før slutt sendte i vei et frispark som Owen sikret i nettet. Og da samme mann satte inn seiersmålet, senket bortefansen guarden for godt og begynte å feire.

BERGET ENGLAND: Michael Owen scoret to ganger da England slo tilbake mot Slovakia i Bratislava i går.