Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Nå tar Arsenal av håndbrekket

Arsene Wenger lover full gass framover

• Direkte fra klokka 16: Seks Premier League-kamper

(Dagbladet.no) Unggutta i Arsenal kjørte over Premier League-motstanderne i turbofart, men i det siste har de slitt litt i serien.

Tre uavgjorte kamper på rad har ført til at Manchester United kan overta ledelsen, men manager Arsene Wenger varsler nå at de skal gire om igjen.

- Jeg føler at det er på tide å ta av igjen. Vi får ta av håndbrekket, sier franskmannen ifølge PA Sport.

Fokus og spenning

Det er ingen tvil om at årets sesong har vært en solid opptur for Arsenal. Før seriestart var det ikke mange som trodde at Wengers unge mannskap kunne hamle opp med Manchester United, Chelsea og Liverpool i kampen om Premier League-tittelen, men anført av Fabregas, Hleb og Flamini har de imponert alle.

Ikke bare i England, men også i Europa.

For parallelt med suksessen i serien har de imponert minst like mye i Champions League.

FLYR HØYT: Arsenal-maskinen er ifølge Arsene Wenger klar for take off igjen. Nå kommer storkampene på rekke og rad de neste ukene. Foto: AFP
FLYR HØYT: Arsenal-maskinen er ifølge Arsene Wenger klar for take off igjen. Nå kommer storkampene på rekke og rad de neste ukene. Foto: AFP Vis mer

- Med ni kamper igjen i Premier League er alle kampene like viktige. Spillerne er klare og det er en blanding av fokus og spenning på treningsfeltet, sier Wenger.

Arsenal skal møte både United og Chelsea i serien - og de skal også ut i tre kamper mot Liverpool i løpet av ei drøy uke. To i Champions League og én i serien.

- Sterke mentalt

- Det var press på oss før sesongen, for folk forventet ikke mer enn en sjuende- eller åttendeplass. Nå går vi for mesterskapet, sier Wenger.

Han skryter av hodene til spillerne. Hvis du ser bort fra tre uavgjortkamper på rad har de hele veien klart å ha rett fokus og ikke latt seg felle av det økende presset serielederstatusen har gitt.

- Laget har vært veldig sterkt mentalt, og jeg er ikke bekymret når det gjelder den biten, sier han.

Og legger til:

- Det verste er å være ute av tittelkampen i september og ute av Champions League i oktober.

image: Nå tar Arsenal av håndbrekket

Det har Arsenal unngått med god margin.

STOLT: Arsene Wenger legger ikke skjul på at han er en smule stolt av det hans elever har gjort på banen denne sesongen.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media