Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Nå tar jeg bare det jeg får

Northug aksepterer å vrakes fra ankeretappen i morgen.

JOBBER HARDT: Petter Northug tar flest mulig renn for å komme i form. I morgen vil han gå stafett, om det så er for det norske fjerdelaget.
Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix
JOBBER HARDT: Petter Northug tar flest mulig renn for å komme i form. I morgen vil han gå stafett, om det så er for det norske fjerdelaget. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix Vis mer

LILLEHAMMER (Dagbladet): Han endte på niendeplass, og var førti sekunder bak overraskelsesmannen Pål Golberg. Men for PetterNorthug var dagen i dag nok en bekreftelse på det han allerede vet:

Han må ha mye mer trening for å være med helt i toppen av skirenn igjen.

-Det var tungt fra første bakke og inn, men det visste jeg, sier Northug til Dagbladet.

Fortsatt elendig
I Kuusamo forrige helg ble han nummer tretten sammenlagt i minitouren, og spådde før dagen i dag at han kom til å ende rundt samme plassering. Nok en gang viste han at han er helt trygg på hvor han står fysisk etter den trøblete treningshøsten.

- Det er sånne renn som det her jeg trenger for å komme i form. Jeg føler meg fortsatt elendig, men jeg hadde ikke forventa noe annet heller.

I morgen er det stafett på programmet her på Lillehammer. Det er den eneste stafetten de skal gå før sesongens altavgjørende OL-stafett i Sotsji.

Vil gå
I OL er Petter garantert å gå sisteetappen om han er i noenlunde form, men i morgen kommer trener Trond Nystad sannsynligvis til å prøve ut en annen ankermann på det norske førstelaget.

Selv mener i hvert fall Northug at han ikke er god nok for førstelaget nå, men han vil gjerne gå en etappe for et av de fire stafettlagene Norge stiller i morgen.

- Jeg får håpe jeg får en etappe. I så fall skal jeg gå, jeg, sier Northug til Dagbladet.

- Jeg tror ikke jeg får gå på førstelaget, men vi har jo fire lag her, så jeg håper jeg får gått på ett av dem.

- Er det aktuelt å gå noe annet enn en ankeretappe?

- Ja, jeg må bare ta det jeg får, jeg.