-  Nå tar Vålerenga gull!

Freddy dos Santos var helt i hundre etter seieren mot Ham-Kam. Nå tror han på seriegull.

HAMAR (Dagbladet):-  Dette er bare helt fantastisk deilig, stråler Freddy dos Santos etter en av årets tøffeste bortekamper.

-  Vi har overgått oss sjøl i hele år. Og nå tror jeg vi vinner serien. Det vil bli det største jeg har oppnådd som fotballspiller, sier poteten dos Santos, som i går spilte venstreback mot Ham-Kam.

Morten Berre ble matchvinner et drøyt minutt ut i andreomgang. Mange ville ha offside på Ardian Gashi i situasjonen før, men TV-bildene viser at linjedommeren gjorde rett. Berre fikk sjansen fra 12- 13 meter, og satte ballen i mål.

Med 1- 0 både på Briskeby og i Bodø, er det fortsatt så godt som dødt løp mellom Vålerenga og Rosenborg i kampen om seriegullet. Vålerenga avslutter mot Stabæk på Ullevaal lørdag.

-  Sølv er nederlag

Begge lag må vinne. Hjemmelaget for å ta gull, Stabæk for å overleve i Tippeligaen.

-  Jeg kan nesten ikke vente på å få spille den kampen. Jeg gleder meg som en unge! Og vi har ingenting å tape, sjøl om jeg må si at sølvmedalje vil bli en voldsom nedtur nå, sier dos Santos.

Trener Kjetil Rekdal hevder han er kald som en fisk foran den siste serierunden, men småtrippende og smilende i garderoben på Briskeby, klarer ikke kroppsspråket å skjule at lørdag ikke kan komme fort nok for ham heller.

-  Det blir en tøff kamp. Jeg forventer at alle gir maks. Da blir jeg ikke skuffet uansett. Det beste hadde vært om alle presterer over evne, sier Rekdal.

«I» vet hva et seriegull vil bety for Oslo-klubben.

-  Vinner vi, kan det være inngangsporten til mange år med moro. Og det er opp til oss. Vi kan avgjøre dette sjøl.

Han avviser at byrival Lyn ikke vil gi alt på Lerkendal til helga for å hindre at VIF blir seriemester.

Styre kampen

-  Nei, bare tenk på hva slags image de vil få av det. Jeg er sikker på at de vil gjøre alt for å vinne den kampen.

Vålerenga må vinne med ett mål mer enn Rosenborg for å ta seriegullet. Rekdal kommer likevel ikke til å sende alle mann i angrep.

-  Vi vil, som alltid på hjemmebane, prøve å styre kampen. Hvis vi leder, og føler at vi har greit tak på Stabæk, kommer vi nok til å jakte på flere mål. Likevel kan vi ikke starte med ti spisser, det sier seg sjøl.

Siste kamp som spiller

-  Hvor slavisk kommer spillet deres til å følge resultatet i Trondheim?

-  Ikke veldig. Vi kommer ikke til å sende alle i angrep på grunn av et mål der oppe, ei heller legge alle mann i forsvar om de ligger an til å tape poeng. Men selvfølgelig vil vi følge med på hvordan den kampen går.

Rekdal kom sjøl inn og spilte et halvt minutt mot Ham-Kam. Han har allerede mer enn nok kamper til å bli seriemester både som spiller og trener, og utelukker ikke at Rekdal setter innpå Rekdal i siste seriekamp. Det blir, ifølge han sjøl, den siste kampen hans som spiller. Og han har aldri blitt seriemester.

-  Nei, dette kan bli mitt første seriegull i min siste kamp , sier Rekdal.

På spørsmål om hva som skjer om VIF får straffespark og han sjøl er på banen, svarer han:

-  Hvis det er en avgjørende situasjon, og vi må score, tar jeg det sjøl.

-  Men hvis det ikke er så viktig, kan noen andre få sjansen.

TAKKET FANSEN: Freddy dos Santos tror Vålerenga tar seriegullet, etter seieren mot Ham-Kam. David Brocken (f.v), Tom Henning Hovi, Per Egil Swift, Freddy dos Santos, Steffen Iversen, Jørgen Jalland, Thomas Holm, Kjetil Rekdal, Erik Hagen, Arni Gautur Arason, Daniel Fredheim Holm og Ardian Gashi takket klanen for seieren etter kampen.