- Nå tar vi Bayern München

Bruun Hanssen jubler for drømmeavslutning på gullåret.

(Dagbladet.no:) Dagbladet.no hadde tenkt å ringe Branns sportslige leder Roald Bruun-Hanssen noen minutter før slutt i kampen mellom Rennes og Dinamo Zagreb i kveld, men den ble jo ikke avgjort før fløyta gikk.

- Det ble veldig spennende, ja, sier Bruun-Hanssen til Dagbladet.no like etter kampslutt.

Nå jubler han for 16-delsfinale i UEFA-cupen, toppen av en kransekake av et gull-år i Bergen.

- Dette er utrolig inspirerende for oss. 2007 har vært et eneste stort suksess-år for sportsklubben Brann, og dette ble en perfekt avslutning, sier Branns sportslige leder.

Tar gjerne Bayern 

Everton, Villareal, Bayer Leverkusen og Atletico Madrid er blant lagene Brann kan trekke i neste runde. 

Bruun-Hanssen vil ha Bayern München til Brann Stadion.

- Vi vil jo selvfølgelig videre, men det er bare tungvektere blant gruppevinnerne uansett. Nå har vi gode muligheter for å fylle stadion utover vinteren, og dette lover godt for 2008, sier han.

EUROPA-SUKSESS: Brann-gutta slo Dinamo Zagreb i høst, den seieren var med på å sikre europacupspill også i 2008. Foto: MARIT HOMMEDAL/SCANPIX
EUROPA-SUKSESS: Brann-gutta slo Dinamo Zagreb i høst, den seieren var med på å sikre europacupspill også i 2008. Foto: MARIT HOMMEDAL/SCANPIX Vis mer

Blir mer attraktive

Brann har ikke forsterket stallen etter årets sesong, men Bruun Hanssen tror UEFA cup-avansementet kan gjøre klubben enda mer attraktive for aktuelle spillere.

- Vi kommer til å jobbe videre med navn vi allerede har på blokka, men jeg vil jo tro at eventuelle nye spillere også vil se positivt på europacupspill til våren, sier han til Dagbladet.no.

Ekstra millioner i Brann-kassa tror han ikke blir så avgjørende.

- Det er jo snakk om noe tv-inntekter blant annet, men det viktigste er den sportslige utfordringen, og opplevelsen, sier han.

Presser ikke for Rushfeldt

Når vi spør om aktuelle Sigurd Rushfeldt spesielt, svarer Bruun-Hanssen at Brann nå sitter på gjerdet.

- Vi har fått en tilbakemelding fra Tromsø, og den forholder vi oss profesjonelt til. Hvis det skal skje noe utvikling der, må det skje fra deres side, sier han.

- Nå tar vi Bayern München

La Manga blir nøkkelen Rosenborg så ut til å slite noe med manglende kamptrening i Champions League utover høsten, og det er en utfordring også Bruun-Hanssen tar alvorlig.

- Det blir en utfordring, ja, men vi drar to uker til La Manga på nyåret, og to kamper der blir mye av nøkkelen, mener han.

- Samtidig tar flere av de andre ligaene også pause rundt den tiden, så kanskje er dette nok en grunn til å ønske seg et tysk lag, avslutter Bruun-Hanssen.

SJELEGLAD: Sportslig leder i Brann, Roald Bruun-Hanssen mener avansement i UEFA-cupen er utrolig inspirerende foran vinteren.
VELKOMMEN TIL BERGEN: Bruun-Hanssen tar gjerne i mot storscorer Luca Toni og de andre stjernene i Bayern München på Brann Stadion.