-  Nå tar vi OL

-  Først Europa, så verden! Det var den optimistiske meldingen fra curling-Norge etter at de norske gutta knuste Sverige og tok EM-gullet i går.

- Jeg må bare beklage ovenfor tv-seerne hjemme at vi ikke klarte å lage en spennende finale, sier lagets skip, Pål Trulsen, etter en overlegen seier.

Trulsen tok ansvar i finalen, og sammen med Bent Ånund Ramsfjell, Flemming Davanger og Lars Vågberg viste han at dette laget kommer til å ha mye å stille opp med også når de skal konkurrere om OL-gull i Torino.

Svensk bom

- Vi vet vi kan slå alle. Dette gir selvtillit, og er en god bekreftelse på at vi fortsatt kan, sier den regjerende olympiske mesteren.

Norge hadde tapt for svenskene i innledningsspillet, men gikk inn i kampen uten frykt. De viste tidlig at denne gang skulle det gå annerledes. Laget vartet opp med stålende spill, og anført av Trulsen, ble det skjelden så spennende som forventet.

- Da vi kom i front måtte svenskene ta sjanser, men vi ble bare bedre og bedre, sier skip\'en til Dagbladet.

Etter den niende omgangen stod det 9-4 til Norge, som betød at det ikke ble nødvendig å spille omgang nummer 10.

For svenskene sviktet skip Peja Lindholm, som i realiteten avgjorde kampen i den sjuende omgangen med en grov bom med sin siste stein. Istedet for redusering til 6- 4, ble det 7- 3, og nordmennene så seg aldri tilbake.

Dårlig bankettform

Trulsen tror svenskene kommer tilbake, og blir en av de farligste utfordrerne også i OL, men det er Canada veteranen frykter mest.

- De er soleklare favoritter. Men før OL kommer, skal banketten unnagjøres, og der er han ikke like sikker på seier.

- Vi var mye bedre før. Nå er vi for gamle, og har ingen sjanse mot de yngre lagene, men vi får heller gå hardt ut og tåle en sprekk, sier gullvinneren til Dagbladet.

b> FEIER VIDERE: Pål Trulsen ledet Norge til nok et mesterskapsgull. Etter å ha slått svenskene, tenker han allerede framover mot OL i februar.