-  Nå tar vi Stabæk

Bryne har hatt en flott vårsesong, og ligger bare to poeng bak Stabæk. Uavgjort mot bortesterke Hønefoss ga et viktig løft for selvtilliten før serielederen kommer på besøk.

STAVANGER (Dagbladet): -  Dette var en klar forbedring i forhold til de forrige kampene. Vi har et godt utgangspunkt for høstsesongen, sier Bryne-trener Hans Olav Frette.

Artig og sjanserik

Gårsdagens kamp mot Hønefoss var artig og sjanserik, men hjemmelaget sliter med et rufsete forsvar for tida. Likevel puster jærbuene opprykksfavorittene Stabæk og Sandefjord i nakken. Søndag kommer nettopp Stabæk til Bryne.

-  Da har vi tenkt å vinne, sier en selvsikker Frette.

Faktisk er Hønefoss det første laget som har tatt poeng på Jæren i år. Tidligere i sesongen spilte Bryne imponerende 29 kamper uten tap, men så røyk de ut av cupen og ble knust 0- 4 av Follo. Frette innrømmer at laget var avhengig av en god prestasjon før det viktige Stabæk-møtet.

Forsterket

-  Selvtillit har med seier og tap å gjøre. I dag presterer vi bra mot det beste bortelaget i 1. divisjon. Enda et tap ville gått ut over selvtilliten, sier Frette.

Bryne har også fått en forsterkning i form av André Danielsen, som er på utlån fra Viking. Unggutten spilte 18 lovende minutter i går. Mye tyder på at han får spille fra start mot Stabæk.

 VIL VINNE:  Hans Olav Frette ser på Bryne som en outsider til å rykke opp fra      1. divisjon i år. Her sender han eks-Vikingen André Danielsen inn på banen. Foto: Helle Aasand
VIL VINNE: Hans Olav Frette ser på Bryne som en outsider til å rykke opp fra 1. divisjon i år. Her sender han eks-Vikingen André Danielsen inn på banen. Foto: Helle Aasand Vis mer

-  Det gikk greit. Godt å komme i gang, sier Danielsen, som ikke legger skjul på at det har vært tøft å sitte på Viking-benken mesteparten av våren, samtidig som Roy Hodgson jaget enda flere midtbanespillere.

-  Det har vært litt frustrerende. Du mister litt troen når du kommer så langt bak i rekka. Nå skal jeg gi gass for Bryne, sier Danielsen.

Dødball

Hønefoss var spesielt farlige på dødballer i går, to av dem endte i mål og etter kampen var det nesten deppestemning over uavgjort.

-  Vi skulle helst hatt tre poeng her i dag. Med litt tur hadde vi hatt det også, sier Are Tronseth.

Han satte inn 0- 1 etter bare tre minutter. Et frispark strøk forbi «alle» i feltet, men på bakre stolpe kom trønderen og satte foten til.

HBKs andre mål, på overtid i første omgang, var også en dødballsituasjon.

På den tredje corneren på rad klarte ikke Bryne-forsvaret å få ballen unna, og Frode Lafton scoret sikkert. Nå venter Follo hjemme.