Nå tas Klemetsen alvorlig

- Vi har en hel drøss med penger utestående rundt om i verden, og hvis vi får tak i dem skal vi pinadø ha en helvetes fest, sier Big John Klemetsen. Hva som skjer når Lukkøye blir verdensmester i lett tungvekt en gang utpå nyåret, gjør du klokest i å ikke tenke på. Foreløpig.

STAVANGER (Dagbladet): Ole Lukkøye Klemetsen er en av folkets utvalgte fordi han 4. oktober nærmest slo pappen av engelskmannen Crawford Ashley i viljen etter å bringe EM-beltet hjem til Stavanger. Halvannen runde tok det - så var det natta for den mørke og rutinerte hjemmefavoritten. Og vi som var i London denne lørdagskvelden, og ringside-opplevde de drøyt fire minuttene med norsk pugilistisk historie, gikk litt seinere på natta i dynene med følgende overbevisning:

Lukkøyes EM-tittel er bare begynnelsen.

Og enda bedre for oss som liker det:

Lukkøye kommer til å slå bulk på verden.

Forandringen fryder

Innledningsvis forteller disse skriverier at Team Klemetsen ikke har forandret seg et døyt. Det er hei og hå, mor og far og alle de andre, og til slutt gromgutten sjøl - han som per dato sansynligvis slår hardest i verden i sin vektklasse. Men tro meg - det er forandringer.

Sjøl om de ikke er så lett å få øye på, så har det faktisk skjedd noe.

- Sjøl om vi aldri vil slutte å ha det gøy og være oss sjøl så har vi skjønt noe på veien, sier pappa Big John. - Vi har lært oss å være ydmyke overfor publikum, og erfart at ingen i denne bransjen er til å stole på. Og derfor er det bare oss - de aller beste og mest trofaste vennene rundt Ole og familien - som kan gjøre veien klar.

- Når det er gjort, kan Ole gå i ringen og bokse.

Endelig akseptert

- Jeg merker forandringer på folk rundt om i Norge etter at jeg ble europamester, sier Lukkøye. - For første gang i proffkarrieren føler jeg at jeg blir tatt på alvor. Og det gleder meg - mer enn dere tror - og det gjør meg sulten.

- Hvis det blir en VM-kamp på nyåret - jeg er jo alltid den siste som får vite om sånt - kan jeg love alle at jeg skal være i minst like god form som sist.

Sist er London og den omtalte lørdagskvelden da Ole Lukkøye Klemetsen for aller første gang viste en overkropp som fikk bransjefolka til å nikke anerkjennende på hodet. Og da SKY-Sports ekspertkommentatorer - det satt minst én verdensmester bak mikrofonene - sa at Lukkøye så tøff ut, så mente de det.

Da Crawford Ashley lå og så på innsida av øyelokkene sine, snakket de om en kar som var moden for verden.

I gang for VM-kampen

- Jeg har hatt en liten ferie med synging og spilling og sånt, sier Lukkøye. - Men - for fjorten dager siden bar det tilbake på jobben. Og nå skal jeg trene som sist, og enda hardere hvis jeg orker. Jeg har skjønt at det handler om å være i toppform.

Og butikken går - tro det eller ei - rundt. Sjølransakelsen har fått familien til å justere litt på kravene. Det blir riktignok en ny rettssak mot Emanuel Steward i januar, men skitt au.

- Den handler bare om penger - vennskapet er urokkelig, sier Big John.

Kandidaturet til Folkets Idrettspris er en ære - og glede. Og - det er veldig uvant.

- Klart vi setter pris på det, vi som stort sett får mest kjeft, sier faderen. Det kan virke som det har skjedd noe. Og derfor må vi fortsette å levere mer av det beste.

- Enig, Ole?

<B>KLAR FOR VERDEN:</B> -Hvis det blir en VM-kamp på nyåret - jeg er jo alltid den siste som får vite om sånt - kan jeg love alle at jeg skal være i minst like god form som sist, sier Ole Klemetsen.
<B>Ole Klemetsen</B>