- Nå tenker vi opprykk

Vålerenga-investor Øystein Stray Spetalen ble æreskjelt på det groveste av avtroppende styreformann Morten Grødahl i går, men har ingen planer om å forlate sirkus Vålerenga. - Nå tenker vi bare opprykk, opprykk, opprykk, sier han.

Børs er i ferd med å kneble katedral i Vålerenga. I går vant investorene kampen om hvem som skal innstilles til elitestyreplass i klubben. Dermed er også pengesekken tilbake i Vålerenga. Klubbstyret gjorde det i går kveld klart at de stiller sine plasser til disposisjon.

Og Øystein Stray Spetalen stiller til valg i elitestyret.

- Det er opp til medlemmene å bestemme om jeg skal inn i elitestyret. Bråket i Vålerenga er slutt. Nå skal det være samarbeid i alle ledd i klubben, sier Spetalen til Dagbladet.

- Klare retningslinjer

Spetalen gir inntrykk av å ha klokketro på at sirkus Vålerenga nå kan klappe teltet sammen og tenke på mer sportslige ting.

- Jeg vil ikke ha problemer med å forholde meg til det nye hovedstyret. Vi vil ha klare retningslinjer der vi er sammen om målet, uavhengig av bakgrunn, likningsattester og politisk tilhørighet, sier VIF-investoren.

Han har snakket med investorkollegene Tor Olav Trøim og Ola Mæle. De deler Spetalens oppfatning.

- Føler du deg som en seierherre nå?

- Nei. Det viktigste er at det nå blir ro i klubben, sier Spetalen.

For første gang i sin fire år lange periode i Vålerenga gikk avtroppende klubbstyreformann Morten Grødahl i går til frontalangrep på investor Spetalen.

- For jævlig

- Det er litt for jævlig at en type med sånne holdninger skal være en del av VIF Fotball. For meg er det en stor kamel å svelge. Spetalen er negativ til både breddeidrett og damefotball. På et formelt styremøte i ASA har han sagt at det morsomste med damefotball er når de trekker trøya over hodet, utbroderer Morten Grødahl.

Grødahl forlater Vålerenga med blandede følelser.

- Det er trist at det skulle skje på denne måten. Men samtidig har jeg stor tro på at elitestyremodellen vil resultere i sportslig suksess, sier han.

Spetalen ønsker ikke å kommentere kritikken fra Grødahl.

<B>PÅ VEI INN:</B>Investor Øystein Stray Pedersen åpner for å bli valgt inn i Vålerengas nye elitestyre etter at klubbstyret stilte sine plasser til disposisjon i går kveld.