Eliteserien 2018:

Nå topper Brann serien

Brann leder serien etter 3-0-seier mot Stabæk. En back, en midtstopper og en reserve scoret målene. Bergenserne leder nå Eliteserien.

TOPPSCORER: Brann-toppscorer og midtstopper Vito Wormgoor jubler etter å ha scoret sitt tredje ligamål. Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix
TOPPSCORER: Brann-toppscorer og midtstopper Vito Wormgoor jubler etter å ha scoret sitt tredje ligamål. Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert
  • Brann - Stabæk 3-0 (2-0)

BERGEN (Dagbladet): - Vi gjør en solid kamp. Underholder bra, men selv om vi vinner 3-0 er jeg ikke helt fornøyd. Vi kan bedre, sier Brann-trener Lars Arne Nilsen til Dagbladet.

Det var en back fra Færøyene, en reserve fra Sogn og en nederlandsk duo som avgjorde for Brann. Det ble en underholdende kamp med godt spill og mange sjanser. Men Branns effektivitet og taktikk med høyt press ble avgjørende i denne kampen.

Kampfakta

  • Brann – Stabæk 3-0 (2-0)
  • 9478 tilskuere
  • Mål: 1-0 Gilli Rólantsson (11), 2-0 Vito Wormgoor (44), 3-0 Peter Orry Larsen (77).
  • Dommer: Svein Oddvar Moen, Haugar.
  • Gult kort: Hugo Vetlesen, Stabæk.

Kilde: NTB.

Høyt tempo

Første omgang ble underholdende. Vertene hadde det meste av spillet, men Stabæk var ikke dårligere. Men Brann har visst seg veldig effektive i år, samtidig som de har sluppet inn færrest mål. Mye takket være en av Norges beste backfirer med Acosta, Wormgoor, Teniste og Rolantsson.

Denne kvartetten er ikke lett å lure, og det fikk Stabæk erfare.

- Vi har et av Norges mest erfarne lag, og møter et av de lagene med de yngste spillerne. Stabæk er et godt lag, men i dag vant erfaring og effektivitet, sier Branns kampein, Vito Wormgoor.

Det har vært mange spørsmål om ikke Brann skal kjøpe en ny spiss denne sesongen. Men det ser ut som forsvarsspillerne i klubben fungerer godt i andre enden av banen også.

I det 10. minutt fyrer Gilli Rólantsson av en markkryper fra kanten av 16. meteren. Den sniker seg ned i venstre hjørnet for Sayouba Mandé i Stabæk-målet.

Branns toppscorer

Det andre målet for kvelden kom etter en heading rett før pause. Da steg Branns midtstopper Vito Wormgoor til værs, og stanget inn 2-0. Målgivende kom fra en annen nederlender, Ludcinio Marengo. Wormgoor er Branns toppscorer så langt i sesongen med tre mål.

- Jeg har aldri i voksen alder scoret så mange mål, sier Wormgoor.

Høyt tempo hele tiden

Andre omgang ble også preget av høyt tempo og godt spill av begge lag. I det 61. minutt kunne Stabæks Ohi Omoijuanfo score, men alene med keeper er ikke Stabæk-spissen like giftig som han var i fjor, da han scoret 17 mål for klubben.

Brann punkterte kampen fullstendig i det 76. minutt da reserven Peter Orry Larsen på vakkert vis headet inn 3-0.

Kampen ble den mest underholdende på Brann Stadion denne sesongen. Begge lag bidro, men Branns effektive spillestil med høyt press hjemme på stadion, kombinert med et voldsomt driv og aggressivitet, kommer til å gjøre det tøft for de fleste lag som besøker Bergen denne sesongen.

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer