UNDER PRESS: Ståle Solbakken og Köln står med tre strake tap i Bundesliga, og er under press før helgas kamp mot Kaiserslautern. Foto: Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet
UNDER PRESS: Ståle Solbakken og Köln står med tre strake tap i Bundesliga, og er under press før helgas kamp mot Kaiserslautern. Foto: Thomas Rasmus Skaug / DagbladetVis mer

- Nå trenger du en seier, Ståle

Supporterleder støtter Solbakken - inntil videre.

(Dagbladet): Ståle Solbakken og Köln står med tre strake tap i Bundesliga og møter bunnlaget Kaiserslautern på bortebane søndag.

Kaiserslautern ligger på 18. plass i serien - tre poeng bak Köln. Flere tyske medier skriver at Solbakken må snu den negative trenden for å beholde jobben.

- Jeg er sikker på Solbakken ikke får sparken allerede til helga ved tap mot Kaiserslautern, men han vil havne i trøbbel. Han trenger en seier nå, sier supporterleder Daniel Neuhöfer til Dagbladet.

Han er styremedlem i Fan-Projekt 1. FC Köln, en av Tysklands største supporterorganisasjoner, som er 7500 medlemmer som danner kjernen blant de 50 000 som møter opp på Rhein Energie Stadion i Köln annenhver helg.

Sportsdirektør Volker Finke og Solbakken har fått et dårligere forhold utover i sesongen. Mandag ble det klart at klubben hentet den nordkoreanske spilleren Jong Tae-se - uten at Solbakken hadde fått mulighet til å studere spilleren.

Foto: Eduard Bopp Sportfotografie.
Foto: Eduard Bopp Sportfotografie. Vis mer

- Hadde vi hatt fire-fem poeng til, ville det vært fullstendig ro. Jeg merker at trykket er på sitt største nå, sa Solbakken i gårsdagens papirutgave av Dagbladet.

- Det har vært kaotiske dager. Både på den ene og den andre måten.

- Støtter Ståle Finke var selv manager i klubben på tampen av forrige sesong, og blir beskrevet som en sportsdirektør som liker å engasjere seg.

- Det er på grunn av de svake resultatene i de siste kampene at spørsmål om taktikk og forholdet til Finke dukker opp. Ellers ville det neppe vært noe problem, sier Neuhöfer.

Solbakken har ledet Köln i 19 seriekamper. Det har resultert i seks seirer, tre uavgjort og ti tap. Neuhöfer sier til Dagbladet at klubben er tilfreds med en plassering rundt midten av tabellen.

- Majoriteten av supporterne støtter fortsatt Ståle, sier Neuhöfer.

- Uke til uke I et intervju med tyske Kicker sier Solbakken at han ikke tenker langt fram i tid.

SKADD: Lukas Podolski.  Foto: AFP PHOTO / PATRIK STOLLARZ
SKADD: Lukas Podolski. Foto: AFP PHOTO / PATRIK STOLLARZ Vis mer

- Jeg tenker kun fra uke til uke, sier Solbakken.

Danske B.T. spekulerer i om en Solbakken-exit kan føre ham tilbake til gamleklubben FC København.

NY: Nord-Koreas Jong Tae Se ble nylig klar for Köln. Foto: AP Photo/Kin Cheung
NY: Nord-Koreas Jong Tae Se ble nylig klar for Köln. Foto: AP Photo/Kin Cheung Vis mer