Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Nå trenger jeg en halvtime for meg selv med ungene

Hønefoss-veteran Frode Lafton sov ikke natta før opprykksdramaet. - Jeg har aldri vært så nervøs.

ENDELIG! Frode Lafton har spilt 16 sesonger i Hønefoss. Neste år spiller han i Tippeligaen med klubben sin. - Om vi rykker direkte ned, gjør det ingenting, sier en utladet veteran til NRK etter at opprykket er sikret. Foto: Erik Berglund
ENDELIG! Frode Lafton har spilt 16 sesonger i Hønefoss. Neste år spiller han i Tippeligaen med klubben sin. - Om vi rykker direkte ned, gjør det ingenting, sier en utladet veteran til NRK etter at opprykket er sikret. Foto: Erik Berglund Vis mer

|||
(Dagbladet): Haugesund - Sarpsborg 3-0, Hønefoss - Sogndal 0-0.

Hønefoss har vært i 1. divisjon siden 1999. Neste sesong får de endelig sjansen til å prøve seg i Tippeligaen. Det ble klart etter 0-0 hjemme mot opprykkskonkurrent Sogndal i dag.

Og spenningen var ikke over før de fire tilleggsminuttene var over. Sogndal presset Hønefoss på overtid, og nervene i høyspenn på banen, tribunen og benken til Hønefoss.

En Sogndal-scoring ville betydd at Sogndal ville rykket direkte opp, mens Hønefoss måtte ut i kvalik i stedet.

- Fantastisk for byen
Det skjedde ikke, så da kunne Hønefoss slippe opprykksjubelen løs.

- Det er helt fantastisk for klubben og byen å få en sånn kamp som dette. Hvis vi ikke hadde klart det på overtid, vet jeg ikke hva jeg skulle gjort, sier trener Ole Bjørn Sundgot til NRK.

Han sier opprykket som trener overgår det han opplevde i spillerkarrieren i Hødd, Molde, Bradford, Lyn og Hønefoss.

- Når du har ansvar for 20 mann og en hel klubb og når vi kommer til Tippeligaen da, er du kjempestolt av spillerne, klubben og hele byen, sier Sundgot.

Søvnløs veteran
En annen rørt og stolt mann var Frode Lafton som har spilt i Hønefoss siden 1994:

- Jeg er helt tom nå. Jeg har vært 16 sesonger i den beste klubben i Norge, og nå klarte vi det endelig, sier Lafton til NRK.

Nå venter selvsagt opprykksfest for Lafton og resten av Hønefoss, men først vil han roe seg helt ned med barna sine.

- Jeg tror jeg trenger en god halvtime for meg sjøl nå, sammen med ungene. Jeg har ikke sovet i hele natt, jeg har aldri vært så nervøs før, sier stopperveteranen.

Haugesund vant 1. divisjon
I Haugesund klarte FKH oppgaven mot Sarpsborg med god kontroll. Thomas Sørum fikset 1-0 og 2-0, og rett før slutt sikret Dag Roar Ørsal tremålsseier og førsteplass i førstedivisjon for Haugesund.

På Kongsvinger vant hjemmelaget 2-0 mot Mjøndalen etter scoringer av Roger Risholt og Kai Olav Ryen. Kongsvinger ble nummer tre med dårligere målforskjell enn Hønefoss, og får hjemmekamp mot Sogndal i semifinalen i kvalifiseringen.

Vinneren av det oppgjøret møter vinneren av Fredrikstad - Sarpsborg til dobbelt opprykksfinale.

SIKRET OPPRYKK: Hønefoss og Leo Olsen (t.h.) sikret opprykk med 0-0 mot Sogndal og Per Egil Flo.
Foto: Terje Bendiksby, Scanpix
SIKRET OPPRYKK: Hønefoss og Leo Olsen (t.h.) sikret opprykk med 0-0 mot Sogndal og Per Egil Flo. Foto: Terje Bendiksby, Scanpix Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media