Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Nå tror Roar på seier

Roar Ljøkelsøy fløy inn til andreplass i Kulm i går. I dag tror han på 210 meter og seier.

Trønderen ledet etter første omgang etter svevet på 199 meter, men da han skulle sikre seieren i andrehoppet ble han for «hissig» i svevet og måtte ned for landing på 203,5 meter. Dermed endte han 2,8 poeng bak hjemmehopperen Andreas Widhölzl, som i sistehoppet var lengst av alle med 206,5 meter.

-  Uten feilen i finaleomgangen kunne jeg strukket meg noen meter til. Men jeg er likevel kjempeglad for andreplassen, selv om jeg selvsagt gjerne skulle vunnet, sier Roar Ljøkelsøy til Dagbladet.

Det var Ljøkelsøys tredje andreplass denne sesongen. Nå håper og tror han at den første seieren er rett rundt hjørnet.

Kanskje allerede i dagens konkurranse i mammutbakken.

-  Bakken tåler fint 210 meter. Kanskje også lenger, men det skal også settes bra nedslag. Jeg kjenner at det er nok hopping i kroppen til å strekke seg ned mot den lengden. Klarer jeg det, vil jeg vinne søndag, sier Roar Ljøkelsøy.

Landslagssjef Mika Kojonkoski var opptatt av at det for en gangs skyld var like forhold i en hoppbakke denne sesongen. Men i motsetning til Ljøkelsøy ville han ikke snakke om seier.

-  Det har vært for mye fokus på resultater, og det har vært forstyrrende på oss. I fjor hadde vi ikke det fokuset, da var alt bare overraskende og positivt. Vi må tilbake dit, sier Mika Kojonkoski.

Han ville heller glede seg over at de norske hopperne nå strutter av selvtillit igjen og er i godt humør.

-  Seieren kommer før eller seinere. Det vet vi, så det er ikke noe vi stresser. Vi har lært mye denne vinteren, og vil bli sterkere av det. Men etter alle vanskelighetene vi har hatt i vinter, er jeg selvsagt veldig glad for hoppingen vi har vist her i Kulm, sier Mika Kojonkoski.

BEST: Roar Ljøkelsøy var i går best av de norske. I dag vil han bli best av alle.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media