Nå tror svenskene på gull

Alt går Sveriges vei i A-VM i ishockey.

(Dagbladet.no): Sverige lekte seg med Latvia i kvartfinalen i ishockey-VM i går, og vant til slutt 4-1. Når da USA slo arrangørlandet Tsjekkia på straffer i den andre kvartfinalen, står jubelen i taket i nabolandet.

Men det stopper ikke der. For akkurat når det begynner å dra seg til i VM-sluttspillet, melder to av Sveriges største hockeyprofiler seg til landslagstjeneste.

I går ble det klart at superstjernene Peter Forsberg og Nicklas Lidström spiller semifinalen mot USA.

Det er nå det begynner

Nyheten har fått svenskene til å tro på VM-gull. Riktignok ble svenskene bare nummer to i mellomspillet, etter Slovakia, men Forsberg og Lidström forsterker laget enormt.

«Ja, vi har et lag som kan matche de beste. Ja, vi har et lag som kan ta gull», skriver sportskommentatoren Lasse Anrell i Aftonbladet.

Egentlig skulle Forsberg operert en plagsom magemuskel idet han røk ut av sluttspillet i NHL. Men etter litt fram og tilbake, utsetter han operasjonen. Grunnen er like enkel som den er gledelig for svenskene.

- Jeg vil vinne enda et VM-gull. Det handler jo bare om to kamper, så det må være mulig å gi alt, sier han i et eksklusivt intervju med Expressen.

  • I dagens kvartfinaler møtes Canada og Finland, og Slovakia og Sveits.
MERITTERT: Peter Forsberg har vunnet alt det går an å vinne i ishockey. Nå vil han ha et nytt VM-gull med Sverige.