TREFFSIKKER: Tarjei Bø har vist styrke på standplass etter comebacket i verdenscupen. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix
TREFFSIKKER: Tarjei Bø har vist styrke på standplass etter comebacket i verdenscupen. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpixVis mer

Nå tror «Twarjei» på VM-medalje

Men gullambisjonen er nedjustert.

(Dagbladet): Da målsettingene for 2012/13 ble formulert i fjor vår, var det ikke vanskelig for Tarjei Bø å sette «individuelt gull i VM i Nove Mesto» som hovedmål.

Men det var før VM-kongen fra Khanty-Mansiysk ble syk tidlig på høsten.

Framgangen lot vente på seg, før det til slutt ble konstatert at stryningen var rammet av twar. Dermed gikk hele førjulsvinteren i vasken. Men i de to første verdenscuprundene på nyåret har 24-åringen vist at han nå er ganske nær de aller beste.

Og da uttaket til kommende helgs verdenscup i Anterselva i går kom uten Tarjei Bøs navn på lista, var det et tydelig signal om at han har vist nok. VM-billetten er i boks, og nå handler resten av tida fram mot VM-starten 7. februar om å komme i best mulig form.

Frykter bare kulda - Det var veldig greit å slippe å dra til Anterselva for å kvalifisere meg. Med det treningsgrunnlaget jeg har, hadde det ikke vært fornuftig å delta i tre verdenscuprunder på rad. Det jeg trenger nå, er to uker med solid grunntrening, sier Bø til Dagbladet.

Planen er å tilbringe to uker hjemme på Lillehammer, før han reiser på VM-samling på Beitostølen.

- Her får jeg optimale treningsforhold. Det eneste som bekymrer meg litt, er kulden. Hvis det blir 20 minusgrader, blir det vanskelig å få gjennomført den hardeste treninga, poengterer han.

Halvt minutt bedre Hva som må bli bedre til VM, er han veldig tydelig på.

- Det jeg mangler nå, er det som bruker å være min største styrke, nemlig kapasitet i løypa og spesielt i bratte motbakker. Hvis jeg får gjort den jobben jeg nå planlegger, kan jeg nok forbedre meg med et halvt minutt i løpstid før VM, sier Bø.

- Hvilke svar har du fått etter at du begynte å konkurrere igjen?

I GODT HUMØR: Tarjei Bø er i bedre form enn han hadde turt å håpe på for et par måneder sidem. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet.
I GODT HUMØR: Tarjei Bø er i bedre form enn han hadde turt å håpe på for et par måneder sidem. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet. Vis mer

- Jeg skyter veldig stabilt. Egentlig er jeg litt overrasket over hvor bra jeg har skudd. Det har reddet noen gode plasseringer. Sånn sett er jeg positivt overrasket, erkjenner han.

Berger vraket Samtidig legger han ikke skjul på at målet om individuelt gull i VM nå er nedjustert.

- Det blir å legge lista litt høyt, føler jeg. Men jeg har et mål om å ta medalje. Det mener jeg absolutt kan være realistisk, sier Bø.

Også Ole Einar Bjørndalen har fått fri fra verdenscupen i Anterselva. Heller ikke Lars Berger skal delta, men han er i motsetning til Bø og Bjørndalen vraket av sportslige grunner. Dermed blir det neppe VM-tur heller for veteranen fra Lesja.

- Man trenger ikke være rakettforsker for å se at andre har prestert bedre enn Lars denne sesongen, sa sportssjef Per Arne Botnan til Dagbladet i går.