- Nå var det vår tur til å ha stang inn

Kjetil Rekdal lettet etter seier mot Sogndal.

• Sogndal - Vålerenga 1-2 (0-0)

(Dagbladet): Både Vålerenga og hjemmelaget Sogndal måtte helst ha en seier for å komme seg lenger unna nedrykksstreken.

Og den kampen gikk Kjetil Rekdals menn seirende ut av, med et seint mål fra Christian Grindheim.

- Vi har tapt åtte poeng på overtid i år, så vi vet hvordan Sogndal føler det. Det gikk jo mot uavgjort, men nå var det vår tur til å ha stang inn på slutten, sier en lettet Kjetil Rekdal til C More etter kampen.

Lite underholdende Sogndal la seg veldig lavt, og forsøkte å tette igjen bakover - og Vålerenga sleit med å greie å produsere noe særlig framover, noe som ga en lite underholdene første omgang på Fosshaugane. 

Ingen av lagene brukte mye energi på å vise at de faktisk ønsket å vinne kampen, mer heller å forsøke å unngå å få mål imot, de første 45. minuttene.

Høydepunktet kom etter 13. minutter. Ballen havner hos Joseph Baffo, som får lempet ballen inn mot målet. Hadde det ikke vært for at Sogndals Gustav Valsvik greide å redde med hodet på streken, ville de tilreisende fra Klanen fått noe å juble for tidlig.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Klanen var klart mest høylytt i Sogndal de første 45, men kort tid inn i andre omgang fikk hjemmepublikummet noe å varme seg på.

På dødball Men på dødball lykkes det for hjemmelaget.

I det 52. minutt får Sogndal corner, som ender opp hos Azar Karadas. Han skyter rett i ryggen på lagkamerat Sidy Sagna, som får snappet opp ballen, og setter den i motsatt hjørne til ledelse for sogningene.

Seks minutter fikk hjemmefansen nyte ledelsen før Vålerenga slo tilbake.

I det 58. minutt fikk Bojan Zajic gå alene, og hadde få problemer med å sette ballen bak Erik Dahlin i Sogndal-buret, til 1-1.

Minutter senere kom Ulrik Flo aleine med Lars Hirschfeld, men greier å skyte med strak rist i retning cornerflagget, istedet for på mål.

Der første omgang var svært lite underholdende, tok det seg betraktelig opp i andre - med flere og større sjanser.

Kapteinen tok ansvar I det 71. minutt kunne Torgeir Børven gitt Vålerenga ledelsen på Fosshaugane. Fra skrå vinkel på høyresiden, var 21-åringen bare centimetre fra å sette ballen innenfor stolpen i lengste hjørnet.

Mot slutten av kampen begynte kampbildet å ligne mer på det som var i første omgang: Sogndal la seg bakpå og satset på kontringer, mens Vålerenga trilla ball, uten å få til noe ordentlig tempo på spillet sitt.

Men så smalt Kjetil Rekdals menn til igjen:

Kastrati fikk dratt seg fri på venstresiden, og slo 45 grader ut. Der fikk kaptein Christian Grindheim slengt en fot fram, og sendt den forbi fingertuppene på Dahlin i Sogndal-målet.

Dermed kunne Klanen synge for første seier på fire kamper - og konstatere at de står med, for nå, komfortable 33 poeng.

Da er det kanskje ikke rart Kjetil Rekdal virkelig slapp jubelen løs da dommeren blåste av kampen på Fosshaugane.

 TIL SLUTT:  Vålerenga gikk seirende ut av duellen mot Sogndal på Fosshaugane, med et seint mål av Christian Gridnheim. Foto: Alf Vidar Snæland / NTB scanpix
TIL SLUTT: Vålerenga gikk seirende ut av duellen mot Sogndal på Fosshaugane, med et seint mål av Christian Gridnheim. Foto: Alf Vidar Snæland / NTB scanpix Vis mer