Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

«Nå var du flink, gutten min!»

Litt over klokka 21 i går kveld fikk Tore Ruud Hofstad endelig tid til å ringe hjem til familien. Og mamma Astrids første kommentar: - Nå var du flink, gutten min!

HURDAL (Dagbladet): - Vi trodde dette skulle bli en helt vanlig søndag, og hadde ikke ordnet med verken bløtkake eller champagne. For hvem hadde vel trodd dette, sier pappa Eilif til Dagbladet da vi var på besøk hjemme hos familien i Hurdal i går kveld.

Da hadde pappa Eilif (52), mamma Astrid (52), søster Ingunn (18) og storebror Egil (25) hatt fullt kjør på gården siden overraskelsesmannen gikk i mål til en oppsiktsvekkende sølvmedalje på skiathlon i Val di Fiemme.

- Det har vært så mye styr at nå er jeg helt sliten. Men det har vært gøy også, da, sier mamma Astrid.

Og ramser opp:

40- 50 på besøk

- Like etter løpet passerte det en kolonne med biler foran huset her, og hele langrennsgruppa i Hurdal kom innom. Naboene - som passet Tore da han var liten - kom gråtende på besøk. Og det var mange fra media her. Totalt tipper jeg det har vært minst 40-50 personer innom her i løpet i dagen, sier Astrid.

Før hun kommer til alle telefonsamtalene og blomsterbukettene:

- Det har iallfall vært over 60 telefoner, og vi har fått blomster fra kjente og kjære. Blant annet fra ordføreren, som gratulerte på vegne av hele Hurdal, og sørget for at flagget ble heist på rådhuset.

Sølvvinneren sjarmerte mange TV-seere med sitt vesen i timene etter løpet. Det overrasker ikke familien.

- Tore har aldri vært redd for å vise følelser når han har gjort det bra, sier mamma.

På telefon til sønnen sa pappa i går kveld:

- Du taklet løpet og alt oppstyret etterpå på en kjempefin måte.

Sølv bra nok

Til Dagbladet sa han etterpå:

- Tore har jo ikke opplevd så mye av dette ennå, så det var nesten bra det ble sølv og ikke gull. Da ville han blitt hausset opp veldig og fått ansvar for at herrelaget skulle gjort det bra i resten av VM også. Det hadde blitt mye på hans unge skuldrer.

Familien trodde på en god plassering da Tore lå på 26. plass etter den klassiske biten.

- Han hang overraskende bra med i klassisk, så vi visste at han ville avansere mange plasser i fristil. På slutten ble det så ulidelig spennende at vi måtte reise oss opp, sier mamma.

Champisen klar

Men selv da Tore forsøkte seg med et rykk mot slutten av løpet torde de ikke å innkassere noe gull.

- Tore ledet med over ett minutt på tremila i NM, men endte på tredjeplass, så vi har lært oss å vente med jubelen til etter at resultatlista ligger på bordet, sier pappa.

Nå lover de å stille bedre forberedt med bløtkake og champagne i resten av VM.

- Jeg håper han ikke blir sjuk nå, for jeg tror han ligger godt an til å få en stafettetappe. Og om det ikke blir flere gode resultater, så skal vi uansett feire skikkelig når Tore kommer hjem, sier mamma.

GRATULERER!: Mamma Astrid Ruud Hofstad fikk endelig snakke med sønnen på telefon klokka 21 i går kveld, og den sindige moren var snar med rosen: - Nå var du flink, gutten min!
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling