MÅ KUTTE:  Administrerende direktør i Start, Sveinung Hovstad, er bekymret for situasjonen etter nedrykket fra Tippeligaen.
Foto: Tor Erik Schrøder / Scanpix
MÅ KUTTE: Administrerende direktør i Start, Sveinung Hovstad, er bekymret for situasjonen etter nedrykket fra Tippeligaen. Foto: Tor Erik Schrøder / ScanpixVis mer

Nå varsler også Start oppsigelser

- Må kutte i administrasjonen, blant spillerne og trenerne.

Fotballklubben Start må kutte kostnader etter nedrykk fra eliteserien. Administrerende direktør Sveinung Hovstad sier klubben trolig må si opp ansatte.

Start er klar for nedrykk fra eliteserien for fjerde gang siden 2000, og sørlandsklubben må kutte 27 millioner kroner i kostnader, skriver Fædrelandsvennen.

- Det er vanskelig for meg å se at vi skal klare dette uten oppsigelser. Vi må foreta oss noe, sier Hovstad til avisen.

- Det blir store utfordringer. Det er åpenbart at kostnadene må ned dersom vi skal få dette til. Vi må kutte overalt hvor det er mulig. Vi må kutte i administrasjonen og blant spillerne og trenerne. Vi har satt i gang prosessen, legger Start-direktøren til.

De ansatte er, ifølge Fædrelandsvennen, informert om situasjonen. Start har ansatt 9,5 årsverk, i tillegg til 24 spillere. Spillerstallen reduseres trolig til 20 spillere neste år. 14 spillere er fortsatt under kontrakt, og de må trolig ned i lønn hvis det skal bli plass til seks nye.

- Vi har hatt en runde med dem. Først og fremst for å høre om de er motivert for 1.-divisjonsspill neste år. Der er det mye positivitet, forteller Hovstad.

(NTB)