Nå varsler Rekdal endringer: - Jeg har ikke sagt noe til spillerne ennå

VIF-treneren gjør grep.

• Aalesund - Vålerenga 2-0

ÅLESUND (Dagbladet): Kjetil Rekdal måtte skuffet forlate sin tidligere hjemmebane med null poeng i kofferten. For tredje gang på rad gikk VIF på et tap.

Slik kan det ikke fortsette om Vålerengas håp om medaljer skal leve utover høsten

- Vi er i en blindgate nå. Det er litt rart, for vi er meget gode på trening, men i kamp går det meste galt, sier Rekdal til Dagbladet.

Det tok hele 40 minutter før Rekdal og flesteparten av VIF-spillerne kom ut av garderoben etter 0-2-tapet mot AaFK.

- Hva sa du til spillerne dine?

- Jeg har ikke sagt så mye ennå. Evalueringen tar vi senere. Men her må jeg i hvert fall gjøre endringer. Vi kan ikke fortsette slik, sier Rekdal.

- Jeg vet ikke hva som er problemet, men noe må gjøres. Jeg valgte å ikke gjøre endringer på laget mot AaFK, men det var kanskje et feil valg. Til neste kamp blir det i hvert fall endringer på laget. Det kan bli både ny formasjon og nye spillere, avslører VIF-treneren.

Da møter Oslo-klubben Viking i det som fort kan bli bronsekampen.

- Det blir vinn eller forsvinn for oss. Da må vi heve oss mange hakk. Vi kan ikke gi fra oss mål og være like hjelpeløse offensivt som vi var mot AaFK, sier Rekdal.

AaFK-spøkelse Leke James og Peter Orry Larsen scoret målene som sørget for at sunnmøringene slo VIF for sjuende gang på eget gress.

- Jeg har selv vært med på å lage denne forferdelige statistikken da jeg var AaFK-trener, men det er ikke godt å si hvorfor VIF sliter så mye i Ålesund. Akkurat i dag hadde vi tapt for samtlige lag i Tippeligaen, mener Rekdal.

- Jeg tror det er fordi det betyr litt ekstra å møte et storlag VIF. Det gir oss gratis motivasjon. Samtidig har VIF vært veldig opp og ned i prestasjonene, sier AaFK-trener Trond Fredriksen til Dagbladet.

Han smilte bredt i visshet om at han har tatt seks av seks mulige poeng i trenerduellen mot gamletrener Rekdal, som Fredriksen flere ganger havnet i klinsj med i tiden i Ålesund.

- Det er gøy å slå Kjetil, men jeg unner ham alt godt. Han kan godt vinne alle kampene utenom mot oss. Men det er godt mulig han synes det er litt ekstra kjipt å tape mot oss, sier Fredriksen.

Det benekter imidlertid VIF-treneren overfor Dagbladet.

- Nei, det betyr ingenting. Du kan godt lage et nummer av det, men for meg spiller det ingen rolle om det er AaFK eller noen andre som står på motsatt side, hevder Rekdal.

Fornøyde AaFK-spillere I AaFK-leiren var de strålende fornøyd med deres fjerde strake hjemmeseier i Tippeligaen.

- Nå må vi klare å gjøre det samme på bortebane. I dag er vi skikkelig gode. Vi jobber steinhardt, ligger rett og følger kampplanen. Da blir det bra, sier Bjørn Helge Riise til Dagbladet.

- Hadde vi visst hvorfor vi er så mye bedre hjemme enn borte, hadde vi gjort noe bedre. Men i dag synes jeg vi gjør en av årets beste kamper. Dette må vi bygge videre på, sier Sten Grytebust.

Det samme tenker Magne Hoseth.

- Dette var deilig. Vi jobber hardt for hverandre og spiller tidvis veldig god fotball. Det bor mye i dette laget, mener Hoseth.

FRUSTRERT: VIF-trener Kjetil Rekdal skjønner ikke hvorfor klubben hans sliter så mye om dagen.
Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix
FRUSTRERT: VIF-trener Kjetil Rekdal skjønner ikke hvorfor klubben hans sliter så mye om dagen. Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix Vis mer