Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Nå venter «Crazyman» og ei vill heksegryte

Til nå har jentene har spilt for nesten tomme tribuner.

ALENE: Heidi Løke forlater en tom hall. Det var ikke så mange flere der under kampen. Nå venter vertsnasjonen Serbia, og da vil det smelle. Foto: Bjørn Langsem
ALENE: Heidi Løke forlater en tom hall. Det var ikke så mange flere der under kampen. Nå venter vertsnasjonen Serbia, og da vil det smelle. Foto: Bjørn Langsem Vis mer

NOVI SAD (Dagbladet): Da de norske jentene slo Tsjekkia med ti mål i VM-åttendelsfinalen i går var det omtrent mer politi enn tilskuere i og rundt hallen.

De sto oppstilt med hjelmer, skjolt og leggbeskyttelse, men Håndballens Venner holdt seg i skinnet. Det blir garantert mer trykk i morgen, når glisne tribuner erstattes av en kokende atmosfære mot vertsnasjonen.

- Det er alltid et voldsomt trykk fra tribunen når østeuropeiske lag spiller, og det er det som er morsomst, sier Heidi Løke til Dagbladet.

Tjuvtriks Kok fra supporterne er hun vant til hjemme i ungarske Györ. Linn Jørum Sulland er også velkjent med tribunestøy, gjennom Larviks kamper i Champions League.

Og for ett år siden ble hun holdt igjen av Serbia-trener Sasa Boskovic midt i et angrep.

- Frykter du flere tjuvtriks?

- Nei, jeg tenker ikke noe på det. Men vi får håpe delegaten følger med om det skulle skje noe sånt igjen, sier Sulland.

Hun skværet opp med ham dagen etter, og ga ham en signert drakt. «Kjære Mr. Crazyman. Her er trøyen du hadde så lyst på. Klem fra skuespillerdronningen. Linn J. Sulland,» skrev hun på den.

- Kanskje Linn skal gi ham drakta før kampen denne gangen, sier Løke.

Kastet dartpil I EM-semifinalen mot Kroatia for nesten to år siden ble den serbiske spilleren Zarko Sesum truffet av en dartpil under øyet. Han kunne blitt blind.

- Jeg får ikke håpe det går så langt i morgen, sier Løke.

- Sånt er jo ikke bra, men vi får satse på at de oppfører seg ordentlig. Det blir kjempestemning og skikkelig leven. Det er kult å spille mot hjemmelaget, sier Sulland.

DRATT I TRØYA: Linn Jørum Sulland ble dratt i trøya av den serbiske treneren i EM i fjor. Foto: Bjørn Langsem
DRATT I TRØYA: Linn Jørum Sulland ble dratt i trøya av den serbiske treneren i EM i fjor. Foto: Bjørn Langsem Vis mer

Sikkerheten rundt VM-spillerne er stor. Hvert lag har fått utdelt to sivilkledde politifolk, som er med dem overalt.

- De følger oss uansett hvor vi går når gruppa er samlet, sier bakspilleren med venstreslegga.

Ledet med 13 Norge brukte kort tid på å drepe all spenning mot Tsjekkia. De vant en periode 9-1 rundt pause, og ledet på det meste med 13 mål. Selv om forspranget var redusert til ti da sluttsignalet gikk, var det aldri noen tvil.

- Vi spiller en veldig bra førsteomgang. Da bruker vi tid i angrep og vi står godt bakover. Vi slipper de litt lett til utover i andreomgangen. Det skal ikke skje, selv om vi leder med mye, sier Sulland.

Serbia ble klar for kvartfinalen mot Norge etter en dramatisk ettmålsseier mot Sør-Korea, i en kamp hvor motstanderen ble utsatt for laserlysangrep fra de serbiske supporterne, skriver Aftenposten. Da Dagbladet snakket med landslagssjef Thorir Hergeirsson i går kveld hadde han bare sett en av de serbiske VM-kampene.

- Det er et lag med gode enkeltspillere. De er fysiske og flere er taktisk kloke, så det blir en skikkelig fight. De kommer med stor kraft i ankomst, og har sterke og tunge linjespillere, sier han.

Formstigning i mesterskap har vært en suksessfaktor for Norge tidligere. Den kurven peker riktig vei også nå.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media