Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Nå vet jeg at jeg har gjort de riktige tingene

Johaug knuste alle i sesongåpninga.

JUBLET SOM VANLIG: Therese Johaug var fullstendig overlegen i sesongstarten på Beitostølen i dag, og kunne glede publikummet rundt løypa med sitt sedvanlige Johaug-brøl etter målgang.

 

 

 
 

Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix
JUBLET SOM VANLIG: Therese Johaug var fullstendig overlegen i sesongstarten på Beitostølen i dag, og kunne glede publikummet rundt løypa med sitt sedvanlige Johaug-brøl etter målgang. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix Vis mer

BEITOSTØLEN (Dagbladet): Det var aldri noen tvil om hvem som kom til å vinne kvinnenes ti kilometer klassiske åpningsrenn på Beitostølen i dag. Med Marit Bjørgen på sidelinja etter forkjølelsen tidligere i uka, var det ingen som på forhånd trodde at noen var i stand til å tukte Therese Johaug.

Og det var det heller ikke.

Allerede etter en kilometer ledet Johaug med sju sekunder på nestemann. Den avstanden bare økte for hvert stavtak rundt skistadion på Beitostølen, og i mål var hun 54 sekunder foran Astrid Uhrenholdt Jacobsen på andreplass.

- Det er veldig betryggende, for nå vet jeg at jeg har gjort de riktige tingene i sommer og høst, sier Therese Johaug til Dagbladet etter løpet.

- Ikke overraskende
For ikke bare har hun konsentrert seg ekstra om styrketrening og teknikkterping i lett terreng, hun har også gjort utstyrsendringer som hun har vært spent på hvordan vil slå ut.

Med nesten ett minutt ned til andreplassen på ti kilometer har hun allerede nå fått bekreftet at hun er i rute før OL-sesongen virkelig starter med verdenscup i Kuusamo neste helg.

- Jeg er ikke overrasket over at det er litt differanse ned til neste. Therese har sett veldig bra ut i sommer og høst. Men vi må ikke bli historieløse her, for enkelte mente at Therese gikk tidenes beste klassiske løp her forrige sesong også, sier trener Egil Kristiansen.

Astrid god
Likevel er det ikke så mange som tror at Johaug blir å se utenfor så mange av seierspallene på de klassiske distansene i vinter. Toer Astrid Jacobsen skjønte med en gang at hun ikke hadde farta inne da Johaug suste forbi henne allerede på den første runden i dag.

- Men jeg er veldig fornøyd med at jeg tapte mye mindre på den andre runden enn den første, sier Jacobsen, som forøvrig gjennomførte sin beste sesongåpning noensinne.

- I fjor var jeg vel enda et minutt bak Therese her, så dette er bra, sier hun.

I morgen er det ti kilometer skøyting for jentene på Beitostølen. Da stiller også Marit Bjørgen til start, og først da får Johaug en skikkelig pekepinn på om hun er i stand til å hamle opp med selveste langrennsdronninga kommende sesong.

- Det blir spennende, men det er jo noe av dette som trigger meg også, å kjempe mot de beste i skisporet, sier Johaug.