Nå vil Arsenal leke i Europa

Med en praktscoring fra 20 meter ble brasilianerens Edu (25) helt i Arsenal da London-klubben tok sin første seier på spansk jord.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

LONDON (Dagbladet): Arsenalfansen begynner etter hvert å kjenne brasilianeren Edu som en mann for de store kampene. Søndag scoret han mot byrival Chelsea. I går nøyde han seg ikke før to baller lå bak Cavellero i vertenes mål. Den første kjempet han inn etter 18 minutter, men det er nok Edus andre mål alle vil huske. Først fintet han bort to Celta Vigo-spillere før han skrudde ballen utakbart i det lengste hjørnet.

En praktscoring som brakte Arsenal et godt steg mot kvartfinale i Champions League.Og nå vil Arsene Wengers mannskap også leke i Europa. Ikke bare i England.

- Hva skal jeg si? Jeg er veldig fornøyd med det andre målet. Det viktigste er at vi vant kampen, og har et godt utgangspunkt foran returoppgjøret, sier Edu beskjedent.

- Jeg har hele tida visst hva han er god for. Han fortjener virkelig dette, sier Thierry Henry.

- En perle

- Edu har hatt en praktfull uke. Hans andre mål i dag er en perle, sier Arsene Wenger til SkySports.

Arsenal-manageren advarer imidertid sine spillere mot å ta for lett på returoppgjøret på Highbury om fjorten dager.

- Vi har et godt utgangspunkt, men det er ikke over enda. Celta Vigo viste i dag at de er et godt lag, sier Wenger som også er litt bekymret for forsvaret.

Han er glad for at klubben for første gang i historien reiser hjem fra Spania med seier.

- Selv om mange mente vi var favoritter, hadde vi statistikken mot oss. Det var godt å få gjort noe med det, sier Wenger, som Arsenal ønsker å tegne livstidskontrakt med.

Første seier i Spania

De siste åra har Arsenal slitt i Europa, og det var bare med nød og neppe at de kom videre fra gruppespillet i Champions League. Men i går beviste Arsenal at de også kan hevde seg internasjonalt. Arsene Wengers mannskap, som har spilt 26 kamper i Premier League uten tap, har fortsatt muligheten til å vinne tre store trofeer denne sesongen.

Men da må Wenger ha ro rundt laget. Før gårsdagens kamp hadde han følgende melding til alle klubbene som ønsker Thierry Henrys signatur:

- Det er større sannsynlighet for at jeg kjøper Buckingham Palace enn at Barcelona kjøper Henry!

Arsenal er nå i sluttfasen av finansieringen av et nytt stadioannlegg til 60000 mennesker.

- Hvorfor skal vi bygge ny stadion dersom vi er nødt til å selge våre beste spillere? spør Wenger.

Pires avgjorde

Først 10 minutter før slutt avgjorde Robert Pires kampen etter nydelig veggspill med Thierry Henry. Selv om skeptikerne mener at laget slipper inn for mange mål og er uoppmerksomme innenfor egen sekstenmeter, var Thierry Henry storfornøyd.

- Vi visste at dette ville bli en hard kamp, og det ble det også. Nok en gang viste vi god lagmoral, og jeg synes vi gjennomfører kampen på en bra måte, sier Henry som i går måtte ta til takke med rollen som tilrettelegger.

Best på begge lag

Også Celta Vigo har sin Edu. I likhet med Arsenals Edu scoret han i går, og de er begge fra Sau Paulo men de skal ikke være i slekt. Foreløpig er det Celta Vigos Edu, som har markert seg mest på det brasilianske landslaget. I går viste Arsenals Edu hva han kan. SkySports konkluderte med at Edu var best på begge lag i går.

MATCHVINNER: Robert Pires.
DRØMMEUKE: Søndag scoret brasilianske Edu mot byrival Chelsea. I går nøyde han seg ikke før to baller lå bak Cavellero i vertene Celta Vigos mål.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer