Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Nå vil Bolt bli cricketstjerne

Frir til australske klubber.

CRICKET-ELSKER: Usain Bolt har gjentatte ganger snakket om sin drøm om å spille fotball for Manchester United. Nå uttrykker han også ønske om å prøve seg i den australske cricket-ligaen. Her er han i aksjon i en oppvisningskamp hjemme på Jamaica i 2009.Foto: Collin Reid / AP Photo / NTB Scanpix
CRICKET-ELSKER: Usain Bolt har gjentatte ganger snakket om sin drøm om å spille fotball for Manchester United. Nå uttrykker han også ønske om å prøve seg i den australske cricket-ligaen. Her er han i aksjon i en oppvisningskamp hjemme på Jamaica i 2009.Foto: Collin Reid / AP Photo / NTB Scanpix Vis mer

Han har allerede utnevnt seg selv til legende og uttrykt ønske om å spille fotball for Manchester United. Nå vil OL-mester Usain Bolt spille cricket i australsk liga.

Verdens raskeste mann er i samtaler med den tidligere cricketstjernen Shane Warne om å spille i den australske cricketserien Twenty20 Big Bash League.

Bolt elsker cricket og har tidligere drevet med sporten på juniornivå. Sprinteren med tre ferske OL-gull er klar på at han ønsker utfordringen fra Warne velkommen.

- Warne kontaktet meg og spurte meg om jeg er seriøs og om jeg virkelig vil gjøre det. Så han kan nok legge inn noen ord som ordner det. Jeg skal se om jeg får fri. Jeg skal forsøke, sa Bolt til australsk TV.

Cricket er en populær sport i Jamaica, og Bolts hjemland har produsert flere gode spillere. Annen sesong av den australske serien spilles fra 7. desember til 19. januar, muligens med Bolt om det lar seg gjøre.

- Jeg elsker Twenty20. Hvis jeg får sjansen skal jeg definitivt prøve, for det ville blitt mye moro. Jeg vet ikke hvor god jeg er, men jeg trenger nok mye trening, sa sprintesset.

Laget Bolt eventuelt skal spille for er Melbourne Stars. Klubbdirektør Clint Cooper har uttalt at han etter OL vil kontakte Bolts managere for å forhandle fram en avtale. I tillegg har Warne gått bredt ut på sosiale medier for å samle støtte for at jamaicaneren kan ikle seg Stars' drakt om noen måneder.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media