Nå vil Brækhus lære deg hva som er sunt med boksing

- Dette er noe jeg vil drive med når jeg legger opp.

BOKSETRENING: - Dette er mitt bidrag tili å få det norske folk i form, sier Cecilia Brækhus. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix
BOKSETRENING: - Dette er mitt bidrag tili å få det norske folk i form, sier Cecilia Brækhus. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Cecilia Brækhus vil få det norske folk i form med sine egne bokseprinsipper.

- Dette er mitt bidrag. Jeg vil vise at boksing slett ikke bare er å slå på hverandre, sier Cecilia Brækhus til Dagbladet.

Hun fikk ideen i Tyskland til å innføre selve boksetreningen inn til folket som et ledd i en treningsfase i et studioopplegg.

- Den tidligere tyske bokseren Regina Halmich er enormt populær i sitt hjemland. Hun innførte dette opplegget, som hun har hatt stor suksess med, forteller Cecila Brækhus.

Nå utfordrer den norske boksedronninga nordmenn til det samme i et treningskonsept basert på egne spesialøvelser i samarbeid med den nye treningskjeden ICON.

- Opplegget er basert på mine egne treningsprinsipper. Og det er også innlagt noen av mine favorittkombinasjoner. Så de kan læres, ler Brækhus.

Treningsopplegget har Brækhus kalt PowerHIT.

Allerede mandag starter opplegget og treningstimen på samtlige studier i treningskjeden.

Cecilia Brækhus er stolt over å vise fram alle de sunne prinsippene med boksing.

NYTT KONSEPT: Nå utfordrer den norske boksedronninga nordmenn til det samme i et treningskonsept basert på egne spesialøvelser i samarbeid med den nye treningskjeden ICON. Foto: Bengt Berg / Dagbladet
NYTT KONSEPT: Nå utfordrer den norske boksedronninga nordmenn til det samme i et treningskonsept basert på egne spesialøvelser i samarbeid med den nye treningskjeden ICON. Foto: Bengt Berg / Dagbladet Vis mer

- Det skal ikke være noen form for sparring eller boksing i treningen. Min trening består i så mye annet, som styrker koordinasjon, balanse, overblikk og kondisjon, sier Brækhus til Dagbladet.

Mental styrke
- Det er en treningstime man blir støl, svett og sliten av. Men samtidig blir man sterk og sprek. Dette er mitt bidrag til å styrke folkehelsen og få nordmenn i bedre form, sier Cecilia Brækhus.

Tom Even Mortensen er styreformann i ICON. Han forteller at styret tente på ideen til Cecilia, fordi det ligger tett opp til treningsfilosofien til den nye treningskjeden.

- Samtidig er Cecila en unik person. Og det er slett ikke noe minus at bokseinteressen blant det norske folk er rekordhøy om dagen, sier Mortensen.

Cecilia Brækhus har tro på at treningen også vil bygge mental styrke.

Dette er debuten til Cecilia Brækhus som forretningskvinne.

Det er hennes ideer, konsept og tanker rundt trening som hun presenterer.

- Dette kan bli det jeg skal jobbe med etter at den aktive boksekarrieren er over om to-tre år, sier Cecilia Brækhus.

PÅ KRYKKER: Cecilia Brækhus går fortsatt på krykker etter bruddene i foten. Foto: Bengt Berg / Dagbladet
PÅ KRYKKER: Cecilia Brækhus går fortsatt på krykker etter bruddene i foten. Foto: Bengt Berg / Dagbladet Vis mer

Vil du logge inn før du fortsetter?

Det koster ingenting, men det hjelper oss med å tilby deg en bedre leseropplevelse.

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer