Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Nå vil de lage action-thriller av fotball-VMs største skandaler

- Ser for meg «The Rock» i hovedrollen.

SKANDALER: Det ghanesiske landslaget vartet opp med den ene skandalen etter den andre under sommerens fotball-VM i Brasil. Nå kan historien bli bakteppe for en ny thriller. Foto: AFP PHOTO / EVARISTO SA / NTB SCANPIX
SKANDALER: Det ghanesiske landslaget vartet opp med den ene skandalen etter den andre under sommerens fotball-VM i Brasil. Nå kan historien bli bakteppe for en ny thriller. Foto: AFP PHOTO / EVARISTO SA / NTB SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Rapportene som kom fra den ghanesiske leiren under sommerens fotball-VM i Brasil, var nesten for spreke til at det kunne være virkelighet.

Slåsskamper, spillere som blir sendt hjem, treningsnekt og millionbeløp som måtte flys over Atlanterhavet i nattens mulm og mørke.

Det er slike historier man vanligvis kan se på det store lerretet i Hollywood-innpakning, og nå kan det se ut til at så også blir tilfelle for Ghanas skandale-VM.

«The Rock» Det amerikanske filmselskapet Bugeater Films har tatt sikte på å lage film av opptrinnene, og de har allerede hyret inn manusforfatter Darryl Wharton-Rigby for å fortelle historien som skal få et thriller-preg.

- Fotball, og det faktum at spillerne krever penger, vil være bakteppet for historien. Men det handler først og fremst om reisen til han som har fått i oppgave å levere disse pengene, og hva som skjer om han ikke kommer fram i tide, sier Wharton-Rigby til BBC.

- Jeg så bilder av politibilene som eskorterte pengene på motorveien, og man kan se for seg alt som kan skje i en sånn situasjon med for eksempel Dwayne «The Rock» Johnson i hovedrollen som han som må redde dagen.

Manusforfatteren innrømmer at det hele foreløpig er på idéstadiet, men han har troa på at filmen kan bli en internasjonal suksess.

- Det er 50/50 om filmen blir laget eller ikke. Vi er fortsatt på et veldig tidlig stadie, og vi må ta det hele ett steg av gangen. Forhåpentligvis kan vi skrive et godt manus. Det er en fascinerende historie, og jeg tror publikum over hele verden vil synes den er fengende. Jeg kan se for meg plakaten; massevis av fotballer, en stadium og en mann som er på rømmen, sier Wharton-Rigby.

Som i en film Og at historien er fengende, er det ingen tvil om.

Det hele startet med at spillerne nektet å trene fordi de ikke hadde fått utbealt VM-bonusen de følte de hadde rett på. Det ble sagt at de ville nekte å spille kampen mot Portugal med mindre de ble oversendt de 18 millionene de hadde utestående, og som sagt så gjort.

I løpet av natta chartret den ghanesiske regjeringen et fly, og sendte over bonusen cash kontant. Morgenen etter dukket det opp bilder, først av en kolonne på den brasilianske motorveien, og så av landslagsspillerne som kysset seddelbunkene.

Som om ikke det var nok havnet Kevin Prince-Boateng i munnhuggeri med landslagssjefen, mens Sulley Muntari tok det hakket lenger da han slo et medlem av det ghanesiske støtteapparatet. Begge ble sendt hjem fra mesterskapet.

- Etter treninga spurte jeg treneren om hva han hadde mot meg. Da begynte han å skrike til meg og fornærmet meg. Det ble sagt ord som «fuck off», sa Prince-Boateng.

Den slags korte og konsise språk som gjør seg godt i en Hollywood-thriller.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!