Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Nå vil fansen overta Liverpool

Skal samle 100 000 kjøpere.

(Dagbladet.no) De røde supporterne i Beatles-byen er lei. Amerikanerne George Gillett og Tom Hicks kjøpte Liverpool i fjor og gjennomførte nylig en refinansiering av klubben.

Statusen deres i byen er imidlertid svært lav.

Derfor har en gruppe supportere nå gått sammen for å kjøpe klubben i sine hjerter, melder Liverpool Echo.

50 000 kroner hver

Share Liverpool FC Group håper å samle 100 000 supportere som totalt skal skrape sammen 5,4 milliarder kroner - som skal holde til et bud og ny stadion.

Dette betyr at hver enkelt bidrar med drøyt 50 000 i snitt.

Og det blir fullt mulig for norske supportere å bidra også. Supportergruppa kommer til å opprette en nettside hvor den håper å tiltrekke seg fans fra hele verden - spesielt fra Asia.

Personene som står bak dette initiativet er Rogan Taylor fra universitetet i Liverpool, tidligere kommunikasjonsdirektør i Premier League Phil French og advokat Kevin Jacquiss.

ER DETTE LIVERPOOLS KOMMENDE EIERE? En gruppe supportere ønsker nå å samle 100 000 fans og over fem milliarder kroner - slik at de kan overta klubben. Foto: AP
ER DETTE LIVERPOOLS KOMMENDE EIERE? En gruppe supportere ønsker nå å samle 100 000 fans og over fem milliarder kroner - slik at de kan overta klubben. Foto: AP Vis mer

- Tida er inne for å tilby en annen løsning, for fotballsupporterne er bekymret over utviklingen av eierskapene i storklubbene, sier Taylor.

Vil gjøre som Barca

På en pressekonferanse i kveld vil gruppa presentere flere detaljer, men det er ikke utenkelig at målet deres er å selge pakker til en pris av 5000 pund.

For de er ikke ute etter to steinrike Liverpool-fans som spytter inn milliardene - da er man tilbake til nåværende modeller med rike onkler som kjøper fotballklubber som leketøy.

Supporterne har vært kritiske til refinansieringen av klubben, som førte til at klubben fikk ei ny gjeld på 1,1 milliard kroner. De er også svært misfornøyd med den manglende støtten manager Rafael Benitez har fått av eierne.

- Det er supporterne som til slutt må betale dyrt for gjelda, gjennom økte billettpriser og andre tiltak. Derfor mener vi det beste vil være å kjøpe klubben selv, sier Taylor.

Barcelona er en klubb som er drevet på denne måten og er eid av 100 000 supportere.

- De siste 15 åra er Champions League vunnet seks ganger av klubber som driver på denne måten, sier Rogan Taylor.

image: Nå vil fansen overta Liverpool
MANGLENDE STØTTE: Liverpool-fansen mener Rafael Benitez ikke har fått god nok støtte fra eierne.
IKKE POP: George Gillett og Tom Hicks er ikke blant Liverpools mest populære.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media