Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Nå vil fotballforbundet endre overgangsvinduene

Felles nordisk søknad.

VIL ENDRE DETTE I NORDEN: De nordiske forbundene ønsker å harmonere overgangsvinduene med resten av verden.Foto: EPA/KAI FOERSTERLING/ NTB Scanpix
VIL ENDRE DETTE I NORDEN: De nordiske forbundene ønsker å harmonere overgangsvinduene med resten av verden.Foto: EPA/KAI FOERSTERLING/ NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

De nordiske landene planlegger å sende en felles søknad til FIFA om å endre overgangsvinduene.

Overgangsvinduene i Norge og de øvrige nordiske landene er ikke synkronisert med resten av Europa. Nå vil de nordiske landene søke om å endre praksisen, sier lederen i Svensk Elitfotboll (SEF), Lars-Christer Olsson.

Det internasjonale fotballforbundet (FIFA) har som hovedregel at vinduet mellom sesonger skal være maksimalt tolv uker. Midt i sesongen kan det ikke overskride fire uker. Det er disse reglene de nordiske landene nå vil omgå.

Per i dag varer det norske vintervinduet i nærmere tre måneder fra januar til mars. På sommeren strekker det seg fra rundt 15. juli til 15. august.

- Vi vil sammen med de nordiske forbundene sende en forespørsel til FIFA og be dem om å få flytte overgangsvinduene, sier Olsson til fotbollskanalen.se.

Jo Bergsvand i Norsk Toppfotball (NTF) mener det er viktig at de nordiske landene står sammen få å få endring.

- Jo flere som kan samle seg om noe, jo større er mulighetene. Det er så enkelt, sier Bergsvand til NTB. De neste dagene skal NTF på møter med deres europeiske interesseorganisasjon hvor de vil få et større innblikk i de mulige endringene.

- Jeg har ikke sett det konkrete forslaget, men vi har snakket om det. Utgangspunktet er at vi ønsker mer fleksibilitet og at det blir likt for alle. Jeg har ikke noe tro på at det blir avgjort i morgen, men håpet er å få jevnet ut noen av de små konkurransevridningene. Jeg sier ikke at vi ikke kan leve med det, men det er viktig å kjempe for, sier han.

- Forslaget er egentlig at vi skal endre lengden på vinduene også, slik at vi kan ha like langt overgangsvindu sommer og vinter. Personlig tviler jeg på at FIFA vil ha ulike system, så det innebærer i praksis at vi kommer til å følge den internasjonale normen. Langt på sommeren og kort på vinteren, sier Olsson i SEF.

(NTB)

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!