Nå vil Gylfi ut

Ingen scorer oftere enn Gylfi Einarsson når han er hjemmefra. Nå er det mulig islendingen reiser fra Lillestrøm for godt.

SOGNDAL (Dagbladet): I går kveld sendte Gylfi Einarsson Sogndal ned en divisjon, med overbevisende spill. Men han lover ikke å bli i LSK.

-  To mål er bra, men jeg burde klart hat-trick. Det var bare en fantastisk redning som hindret meg i det. Likevel skal vi være svært godt fornøyde med denne seieren. Dette var bare helt herlig. Nå er vi tilbake i godt slag, sier Einarsson.

Han gir ros til hele laget, som etter 0- 4 tapet for ei uke siden, har reist seg bestemt og målrettet.

-  Vi har tatt tak i oss selv. Fra kampen startet merket vi at noe godt var på gang. Det var utrolig deilig å score mål igjen. Nå skal vi ta Lyn på torsdag, og gjøre oss klare for cupfinale på Ullevaal. Vi har fremdeles muligheter for å ta medaljer også, sier tomålsscoreren.

Kan bli Cardiff

Gylfi Einarsson er ikke så sikker på hva framtida vil bringe. Kontrakten med Lillestrøm går ut etter denne sesongen. Bunnlaget i engelsk 1. divisjon, Cardiff, har vist interesse, og hadde visstnok en representant på tribunen på Fosshaugane i går kveld.

-  Jeg vet ikke hva det blir til, men har hørt fra agenten min at flere engelske lag er interessert. I tillegg kommer noen lag fra andre land. England er et bra land å spille i, men Italia er virkelig den store drømmen. Det kan også ende med at jeg blir i Lillestrøm. Jeg er i hvert fall bestemt på å snakke med LSK først om jeg blir i Norge, sier han.

-  Mesterlig

Magnus Powell var stolt etter kampen.

-  Vi hadde bestemt oss for å krige og for å vinne duellene. Det klarte vi. Det ble en riktig god kamp. Vi fant tilbake til basic, altså å spille kontrollert bak, kjøre raske overganger og vinne ballene i bakrommet. Nesten helt perfekt. Det står om sju til åtte lag i kampen om medaljer. Vi er ett av disse lagene, sier han.

LSK-trener Arne Erlandsen smilte også bredt i går kveld.

-  Vi spilte oss til en veldig viktig seier. Laget har vært helt nede i gjørma, men reiste seg mesterlig. Med Baron bakerst, får vi trygghet. Vi spilte komprimert og utnyttet bakrommet godt, men vi kan bli enda bedre. Det bør vi helst bli for å komme til cupfinalen og heise oss opp i toppen igjen, der jeg mener vi hører hjemme.

Vil tilbake

Håvard Flo satt på benken i de første 45 minuttene i går. Han erkjenner nå at mulighetene for å overleve i elitedivisjonen praktisk talt er tapt.

-  Slik vi spiller nå, er vi ikke verdige å spille i den øverste divisjonen. Det finnes mange bedre lag enn vårt. Jeg er likevel sikker på at vi skal komme raskt tilbake. Med unntak av en eller to spillere, tror jeg vi andre blir igjen for å skape et vinnerlag igjen. Jeg vil i alle fall ikke gi meg med fotball før jeg gjør det med god følelse og gode resultater, sier Flo.

NY SELVTILLIT: Gylfi Einarsson spilte en stor kamp mot Sogndal, scoret to mål og sørget for at Lillestrøm igjen spiller med stor selvtillit.