Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Nå vil Halfvarsson holde kjeft om Northug

- Skal bite meg i tunga.

LEGGER LOKK PÅ SEG SELV: Calle Halfvarsson (til venstre) forteller at han skal ignorere verbale stikk Petter Northug (til høyre) måtte komme med i oppkjøringen til VM i Falun. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix
LEGGER LOKK PÅ SEG SELV: Calle Halfvarsson (til venstre) forteller at han skal ignorere verbale stikk Petter Northug (til høyre) måtte komme med i oppkjøringen til VM i Falun. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix Vis mer

Calle Halfvarsson viste i helga at VM-formen er nær. Han tok karrierens første gull i det svenske mesterskapet på 15 kilometer skøyting.

Nå er han klar med en ny strategi i kampen mot Petter Northug og nordmennene i det kommende mesterskapet i Falun.

Der Halfvarsson tidligere har tatt til motmæle mot Northugs verbale stikk og gjort sitt for å fyre opp stemningen, skal han nå holde kjeft.

- Om Petter sier noe, skal jeg la det være. Jeg skal forsøke å bite meg i tunga, sier Halfvarsson til Aftonbladet.

- Jeg tror Petter kommer til å snakke mye, og det virker som om han får energi av det. Men om han begynner med sitt spill og snakk, skal man kanskje droppe å være med på det, fortsetter svensken.

Det står i sterk kontrast til årets sesong hvor begge har slengt med leppa om den andre og deres landslag.

- Nå kommer jeg ikke til å prate altfor mye før start. Det handler om hvem som er den raskeste. Diskusjonen kan vi ta etterpå, fortsetter Halfvarsson.

Forut for OL i Sotsji var det også verbale slagvekslinger mellom Northug og Halfvarsson. Der ble det mye snakk og ingen medaljer for begge. Svensken viser til mesterskapet i Russland når han skal utdype den selvpålagte munnkurven.

- Foran OL var det snakk om at Petter og jeg skulle spurte mot hverandre på stafetten. Men ingen av oss sto igjen med noen medalje. Det er litt latterlig at vi snakker, men ikke presterer, forklarer Halfvarsson.

25-åringen og majoriteten av den svenske VM-troppen samles mandag i Seiser Alm for å gjøre unna de siste forberedelsene til VM på hjemmebane.

Første mesterskapsøvelse er klassisk sprint torsdag 19. februar.