Nå vil han gå VM-lagsprinten sammen med Northug

- Hadde vært skikkelig gøy, sier Tour-vinner Martin Johnsrud Sundby.

KOPIERTE SEG SELV: Martin Johnsrud Sundby vant Tour de Ski for andre år på rad. - Min største prestasjon som idrettsutøver, sier han. Foto: Thomas Rasmus Skaug
KOPIERTE SEG SELV: Martin Johnsrud Sundby vant Tour de Ski for andre år på rad. - Min største prestasjon som idrettsutøver, sier han. Foto: Thomas Rasmus Skaug Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

VAL DI FIEMME (Dagbladet): Han hadde en uggen følelse fra start, var faktisk redd han ikke skulle klare å henge på Petter Northug som han gikk ut samme med.

- Jeg følte meg som crap de første kilometrene, og Petter satte opp en vanvittig fart, sier han.

Men så gikk det litt bedre, og da de kom ned til starten av klatringa var Martins kropp varm og begynte å tære på de 1150 treningstimene han har lagt ned foran årets sesong.

- I bakken klarte jeg å finne en rytme som passet meg bra, sier Martin Johnsrud Sundby etter å ha forsvart fjorårsseieren i Tour de Ski.

Største jeg har opplevd Han kom til topps i monsterbakken i ensom majestet, omlag halvminuttet foran Petter Northug.

Oppe på toppen viste han at selv Røa-gutter kan primalskrik. Lettelsen over å ha klart det, å ha kommet seg gjennom alle etappene uten feilskjær, av å ha mestret det psykiske presset, av å ha gjort alle ting riktig, var bare enorm.

- Ja, jeg er sjukt fornøyd nå. Dette er det største jeg har opplevd som idrettsutøver. Uten tvil.

- Altså større enn da du vant her i fjor?

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.