Rettssak Henrik Kristoffersen mot Norges Skiforbund

Nå vil han ha 15 millioner av skikameratene sine. Så tar de andre stjernene resten

En ganske absurd historie om fellesskapets utfordring i moderne norsk toppidrett.

VENTER PÅ RETTSAK: Henrik Kristoffersens søksmål mot Norges Skiforbund på 15 millioner kroner kommer opp til høsten. Det er den viktigste økonomiske saken for skibevegelsen, men blir knapt nevnt på skitinget i Stavanger. FOTO: Bjørn Langsem/Dagbladet.
VENTER PÅ RETTSAK: Henrik Kristoffersens søksmål mot Norges Skiforbund på 15 millioner kroner kommer opp til høsten. Det er den viktigste økonomiske saken for skibevegelsen, men blir knapt nevnt på skitinget i Stavanger. FOTO: Bjørn Langsem/Dagbladet. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

STAVANGER (Dagbladet): Dette er skitinget der skisporten er så fornøyd med alt det gode den har fått til, at selv den vondeste konflikten ikke klarer å dra kritikerne opp på barrikadene. I stedet får en hardt kjørt president Erik Røste klapp og ny tillit, stygge underskudd passerer ved hjelp av et par velvalgte, passe ansvarlige ord og alle er enige om å ta enda bedre tak for å tilpasse denne norskeste av alle idretter et nytt, flerkulturelt Norge..

Det er gode grunner for denne gleden. Den nasjonale skikulturen er sterkere enn noen gang. Da er det klokt av skilederne å konsentrere seg mer om det store bildet av en usedvanlig velfungerende sport, enn å ta personlige oppgjør med det som kunne vært gjort bedre.

Likevel går det ikke an for landets fremste skipolitikere å overse alvoret i den rettslige konflikten som venter mellom Norges Skiforbund og den unge stjernealpinisten Henrik Kristoffersen.

DET gjør da heller ikke den sentrale ledelsen. Skiforbundet har foreløpig brukt en million kroner bare i ekstern juridisk hjelp for å stå imot Henrik Kristoffersens krav. Og det allerede før saken kommer for retten i høst.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer