Nå vil han også bli manager

Andy Cole vil gjøre som så mange andre har gjort før ham: Sette lærdommen fra Sir Alex Ferguson ut i praksis og bli manager.

• Dagbladet.no direkte: Følg Manchester City - Manchester United og tre andre Premier League-kamper direkte fra kl. 14.30

MANCHESTER (Dagbladet.no): 289 mål, fem Premier League-titler og en Champions League-seier.

Andy Cole (37) har opplevd det meste en fotballspiller kan drømme om. Kanskje ikke rart han ikke har lyst å forlate fotballfamilien riktig ennå.


- Jeg tenker på å bli manager, ja. Jeg har tatt noen telefoner og vært i et møte angående det, men sånt tar tid. Men jeg ser fram imot å kunne bli manager når tiden er inne, sier Cole til Dagbladet.no.

Inspirert av Ferguson

Coles ønske om å bli manager overrasker neppe mange på øyriket. Spesielt ikke i Manchester United, hvor måljegeren spilte for Sir Alex Ferguson fra 1995 til 2001.

Den skotske manageren har i løpet av sin suksessfulle karriere ikke bare hentet bøttevis av pokaler til Old Trafford. Han har også fostret nye managere på løpende bånd.

Det holder å ta en titt på Premier League-lagenes managere for å se hvor innflytelsesrik Coles tidligere sjef virkelig er.

Nå vil han også bli manager

Ferguson-elevene Mark Hughes, Roy Keane, Paul Ince og Steve Bruce leder alle hver sin Premier League klubb.

I tillegg styrer Ole Gunnar Solskjær reservene i United, mens også Ryan Giggs og Gary Neville ser for seg en framtid på den andre siden av krittlinjen etter at de legger støvlene på den berømte hyllen.

- Tid til å snakke med spillerne

- Når du spiller for en så god manager som Alex Ferguson, er det naturlig at du tar med deg mye av det han har lært bort. Hvis jeg blir manager, kommer jeg også til å gjøre det samme, sier Cole, som er imponert over hvordan Ferguson håndterer spillerne sine.

- Han har alltid tid til å snakke med spillerne. Det er en viktig egenskap for en manager, sier Cole.

Andy Coles tidligere lagkamerat Paul Ince, som nå er manager for Blackburn Rovers, er nevnt som en alternativ arbeidsgiver for Cole - da antagelig i en trenerrolle.

Men Cole sier det ikke foreligger noen konkret plan ennå.

- Nå slapper jeg bare av. Så er det snart jul og nyttår. Etter det vil jeg begynne å se meg litt omkring, sier Cole, som la opp som fotballspiller i begynnelsen av november, etter et mislykket opphold i Nottingham Forest.

UNITED OG CITY: Andy Cole er en av få spillere som har spilt for både Manchester United og Manchester City. I dag møtes de to lagene til dyst.