Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Nå vil Hushovd gå i brudd

Thor Hushovd innser at de beste spurterne er vanskelige å slå i en massespurt. Nå vil han prøve å gå i brudd for å lykkes.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

SAINT-DIZIER (Dagbladet): I går tråkket 25-åringen til i spurten, men heller ikke denne gangen var Hushovd god nok til å vinne. Rytterne brukte skitne triks for å komme i posisjon. Nordmannen endte på en solid 11. plass.

- Det ble enda en skummel dag. Jeg hadde en bra plassering da det gjensto 500 meter før mål, men så ble jeg sperret. Syklisten ved siden av meg veltet og sykkelen fløy nesten over hodet på meg, sier en mellomfornøyd Thor Hushovd etter målpassering.

- Jeg dyttet også to stykker ved siden av meg i spurten. Jeg brukte albuene, innrømmer han.

- Ikke redd

Med en sjette-, femte- og ellevteplass på de tre første etappene av Tour de France, har Hushovd bevist at han er en av verdens beste spurtere. Men han mangler det lille ekstra for å vinne. Nå innser Grimstad-gutten at han må prøve noe annet enn massespurt for å lykkes.

- Det er større sjanse for å lykkes om jeg går i brudd. Jeg kommer nok til å prøve meg. Det gjelder bare å finne de rette bruddene, mener han.

- Er de beste spurterne for sterke for deg i en massespurt?

- De beste spurterne er nok hakket sterkere enn meg. Jeg trenger litt flaks, så er jeg der.

Han får støtte fra sin rådgiver i Olympiatoppen.

- Hushovd bør ikke gamble på en massespurt. Når de beste er med, vil det være svært vanskelig for Thor å vinne. Han bør vurdere å gå i brudd, mener Atle Kvålsvoll.

Under fjorårets Tour de France gikk kraftkaren i et tidlig brudd på den andre etappen av Tour de France. Det endte med total kollaps.

- Jeg er ikke redd det skal skje igjen. Jeg gikk i brudd på slutten av Tour de France i fjor, og da gikk det bra. Hvis jeg går i brudd igjen, vil det skje tidlig i løpet. Det er da de fleste bruddene går, forteller Hushovd.

Bør ofre seg

Både Atle Kvålsvoll og Dag Otto Lauritzen misliker sterkt at Thor Hushovd ikke får hjelp i spurten av Stuart O'Grady. Hushovd mener han ikke trenger hjelp, og ledelsen i Crédit Agricole står fast på at de er best tjent med at deres to beste spurtere jobber hver for seg.

- Laget bør satse alt på ett kort, mener Lauritzen.

- Thor spurter best, og da synes jeg Stuart bør ofre seg. Da kunne det ha luktet litt av spurtene hans. Men dette må han ta opp selv, sier Kvålsvoll til Dagbladet.

Hushovd er lei av spørsmålene omkring de taktiske vurderingene på laget.

- Det er greit slik det er nå. Jeg trenger ikke hans hjelp, sier han.

I dag er det lagtempo, og Crédit Agricoles store mål er å være med og kjempe om seieren. I 2001 gikk det franske laget helt til topps. Med en formsterk Hushovd på laget kan det skje igjen.

SLITEN: - - Det er større sjanse for å lykkes om jeg går i brudd. Jeg kommer nok til å prøve meg. Det gjelder bare å finne de rette bruddene, mener Thor Hushovd.