FLYR HØYT: Anders Jacobsen vant første renn i Hoppuka, og kom på 2. plass i kvalifiseringen til Nyttårshopprennet. Foto: Christof Stache / AFP / Scanpix
FLYR HØYT: Anders Jacobsen vant første renn i Hoppuka, og kom på 2. plass i kvalifiseringen til Nyttårshopprennet. Foto: Christof Stache / AFP / ScanpixVis mer

Nå vil Jacobsen lære erkerivalen å danse

- Schlierenzauer har sett meg, og syntes jeg var flink.

GARMISCH-PARTENKIRCHEN (Dagbladet): Anders Jacobsen (27) fortsetter å vise fryktinngytende form etter at han vant det første rennet i Hoppuka i går.

I ettermiddag kom han på 2. plass i kvalifiseringen til Nyttårshopprennet i Garmisch-Partenkirchen i Tyskland.

Nordmannen og østerrikeren Gregor Schlierenzauer byttet plass fra Oberstdorf i går. Denne gangen var det «Schlieri» som trakk det lengste strået.

Jaka Hvala fra Slovenia ble nummer tre.

- Jeg hopper bra for tida. Naturligvis er det små ting å pirke på. Men det er masse energi i hoppinga, sier Jacobsen til norsk presse.

Blir googlet
Comebackmannen fra Hønefoss har tatt publikum og presse med storm så langt i Hoppuka. På forhånd snakket ingen om Jacobsen. Men det siste døgnet har avisene i Tyskland og Østerrike googlet ham frenetisk. Og hva kommer opp?

Naturligvis Jacobsens deltakelse i «Skal vi danse» på TV 2. Fyrig, forførerisk og leken svingte han sin sexy makker - Elena Bokoreva Wiulsrud - over parketten. Til slutt ble han slått ut av en betennelse i blindtarmen.

For europeiske boulevardaviser som er ute etter mer enn bare stilkarakterer, er Jacobsens eggende fortid glohete saker.

- Jeg har fått noen kommentarer, sier han.

- Blant annet fra Gregor Schlierenzauer, som syntes jeg var flink. Jeg får lære ham noen bevegelser. Men det blir nok ikke før etter det siste rennet i Planica, humrer nordmannen.

Stolt
Jacobsen synes det er for tidlig å svare på om sammenlagtseieren i Hoppuka vil stå mellom ham og Schlierenzauer. Uansett svever de norske hopperne inn i nyttårskvelden med en vidunderlig oppdrift - bedre enn på mange år.

Jacobsen sier:

- Klart du blir stolt av det som skjedde i går. Det samme blir du av det lagkameratene får til. Vi jobber mye sammen, og det er artig å ta steg sammen.

Debutantene taler
Hopperne møtes til en bedre middag klokka 20.00 i kveld. Der vil også NRK-duoen Arne Scheie og Espen Bredesen være. Blant høydepunktene er debutantenes taler - i år er det tre av dem.

- Dette blir mye verre enn å hoppe, sier Anders Fannemel, som skal i ilden sammen med Andreas Stjernen og Vegard Swensen.

Fra informert hold får Dagbladet opplyst at en og annen champagnekork vil gå i taket.

Jacobsen sier:

- Jeg kan ta et glass vin til maten. Men jeg fester aldri før et hopprenn.

Da er det bedre å være FEST NÅR DET GJELDER. I morgen handler det om årets mest sette hopprenn.

PS: Anders Bardal ble nummer fire i dagens kvalifisering. Øvrige norske plasseringer: 12) Tom Hilde, 18) Anders Fannemel, 34) Andreas Stjernen, 40) Rune Velta, 46) Vegard Swensen.