- Nå vil jeg vinne!

LONDON (Dagbladet): Zinedine Zidane har tapt to Champions League-finaler, men er sikker på å vinne sin tredje.

Etter finaletapene med Juventus i 97 og 98, er trangen til å vinne sterk hos Zidane.

- Denne tittelen mangler jeg, jeg har tapt to ganger i aller siste kamp. Det kommer ikke til å gjenta seg. Nå spiller jeg på et vinnende lag, og vi skal seire, sier spanjolenes franske superstjerne. Fra før har han løftet to av fotballverdenens aller viktigste trofeer, etter VM-seieren i 98 og EM-triumfen i 2000.

- Real Madrid har for vane å vinne titler, men i år har Champions League en helt spesiell betydning for oss. Vi tapte cupen, vi tapte seriemesterskapet, og nå er dette siste sjanse. Dette dreier seg om enten vinn eller vinn.

Men Zinedine Zidane har ikke glemt hvor gode Leverkusen er, og ønsker absolutt ikke å undervurdere sin motstander.

- Jeg kan ikke si at et lag som har slått Deportivo, Liverpool og Manchester United er en enkel motstander, men jeg tror vi vinner fordi vi spiller bedre fotball. Likevel - heller ikke det alene er nok, det er umulig i en europeisk finale, sier Zidane til den franske sportsavisa l'Equipe.

Skuffet McManaman

I kveld er Glasgows Hampden Park pyntet til Champions League-finale, men én av spillerne på favorittlaget er skuffet. Engelskmannen Steve McManaman (30). Han er ikke med i den engelske VM-troppen.

- Det er merkelig at Steve ikke ble tatt ut, han er en spiller av verdensformat. Det har han vist flere ganger her i Real Madrid, sier den franske stjernespilleren Zinedine Zidane før kveldens finale mellom favoritten Real Madrid og overraskelsen Bayer Leverkusen.

Brasilianeren Roberto Carlos har også gått ut med støtte til den tidligere Liverpool-spilleren McManaman.

Men, etter Kieron Dyers skade har Steve fått et lite VM-håp på overtid. Dette fordi Liverpools Steven Gerrard er ute. Han skal opereres for lyskestrekk. Dermed kan McManaman bli innkalt som en stand-by-spiller fordi den engelske troppen har flere skader som ikke er helt leget.

Siste sjanse?

Ja visst er Real Madrid skyhøye favoritter før kveldens finale, men Leverkusen har vist - ikke minst mot Manchester United, Liverpool og Arsenal - at de spiller knakende god fotball.

Finalen på Hampden Park kan bli den siste sjansen på flere sesonger for den lille tyske klubben til å kunne spise kirsebær med de store. Klubben tappes nemlig for mange av de beste spillerne.

Derfor er ikke mannen med de grå krøllene, manager Klaus Toppmöller, spesielt optimistisk med tanke på Leverkusens framtid.

Pengeklubben over alle i tysk fotball, Bayern München, sikret seg før jul stortalentet Michael Ballack. Samme klubb skal også være villige til å legge en pen bunke med euro på bordet for brassen Ze Roberto. Og dette etter nok en skuffende Bundesliga-avslutning. Leverkusen tapte igjen på den etter hvert så berømte målstreken. Som for to år siden.

Vi holder derfor en gullknapp på spanjolene, og vi gleder oss til å se Zinedine Zidane.

SELVSIKKER: Real Madrids Zinedine Zidane i en situasjon fra den andre semifinalen mot Barcelona. Zidane føler seg temmelig trygg på at laget hans vinner i kveld.