Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Nå vil John Arne Riise tilbake på landslaget

Det sier han til TV2.

TILBAKE?: John Arne Riise (t.v.) åpnet for landslagscomeback. Her med Alexander Toft Søderlund. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix
TILBAKE?: John Arne Riise (t.v.) åpnet for landslagscomeback. Her med Alexander Toft Søderlund. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix Vis mer

(Dagbladet): Det er TV 2 som i kveld melder at John Arne Riise vil tilbake på landslaget. Den beskjeden kommer et snaut halvår etter at han ga seg på landslaget.

- Det er vanskelig. Det er klart, jeg har vel aldri tvilt på at jeg var god nok for landslaget. Det var bare det at jeg ga meg for en grunn, og det var for å fokusere mer på klubbfotballen, sier Riise til TV 2.

Fan av Høgmo Grunnen til at han ga seg i utgangspunktet var at han ville prioritere klubblaget framover.

- Etter en lang periode med mange tanker har jeg valgt å takke nei til videre landslagsspill for Norge. Avgjørelsen er tatt i samråd med mine nærmeste, men den har naturligvis vært helt min egen. Den tunge siden av et slikt valg, er åpenbar: Jeg har elsket hvert sekund jeg har spilt med norsk landslagsdrakt. Den gode siden av valget, er at det kjennes helt riktig. Det er en tid for alt, skrev Fulham-proffen i en pressemelding.

Siden den gangen har Egil Drillo Olsen fått sparken, og Per-Mathias Høgmo blitt Norges nye landslagssjef. Riise forteller at han har snakket med Høgmo.

- Jeg har alltid vært fan av Per-Mathias Høgmo, det har jeg aldri lagt skjul på. Det er klart jeg har snakket med han også, ikke så veldig mye om landslaget, men sånn generelt bare, sier Riise til TV 2.

Bryter ikke Betsson-avtale Men det er ikke like lett for Riise å få ikle seg den røde drakta i framtiden. Avtalen med spillselskapet Betsson skaper problemer.

Fotballpresident Yngve Hallén mente at John Arne Riise hadde satt seg selv på sidelinja ved å inngå avtalen med Betsson.

- Han vet svært godt at dette uforenelig med det vi står for. Det er her han har hatt sin utvikling og fått grunnlaget som har gjort at han har kunnet tjene penger. Gode penger. Så at han gjør dette bare for å skaffe seg enda mer lettjente penger, det synes jeg er trist, sa Hallén til Dagbladet.

Riise selv har ingen planer om å bryte avtalen med Betsson.

- Jeg kommer ikke til å si opp Betsson-avtalen. Skal det bli aktuelt, må noe gjøres der. Da kan jeg heller ta en prat da, men det er klart, å spille for Høgmo har jeg alltid hatt lyst til, sier Riise.

Det har ikke lyktes Dagbladet å komme i kontakt med Yngve Hallén tirsdag kveld.