Nå vil Manchester United forandre på klubblogoen

Ser du forskjellen?

ANGRER: Logoen til høyre er den Manchester United-spillerne bærer i dag. Nå vil klubben gå tilbake til modellen på venstre side. Foto:  AFP PHOTO / SIMIN WANG / NTB Scanpix
ANGRER: Logoen til høyre er den Manchester United-spillerne bærer i dag. Nå vil klubben gå tilbake til modellen på venstre side. Foto: AFP PHOTO / SIMIN WANG / NTB ScanpixVis mer

(Dagbladet): For 15 år siden forandret Manchester United på klubblogoen. De fjernet ordene «football club» nederst på logoen, og erstattet det med «united». Nå ønsker klubben å gå tilbake til den opprinnelige utformingen, skriver Daily Mail.

Ved å gjøre denne forandringen håper klubben at bildet supporterne har på Glazer-familien, som eier klubben, vil forandre seg, og at fansen innser at eierne ikke bare ser på klubben som en virksomhet, men som en stor fotballklubb.

Det er eier Joel Glazer som har planer om å gå tilbake til den gamle modellen som ble fjernet i 1998. United-direktør Ed Woodward bekrefter at Manchester United angrer på at de forandret på logoen, en forandring som skjedde sju år før Glazer-familien tok over klubben.

- Jeg liker ikke den forandringen. Joel (Glazer) likte ikke forandringen. Vi vil se på det og tenke over hva vi skal gjøre. Vi er en fotballklubb, ikke en virksomhet, sier Woodward.

Glazers blir værende Grunnen til at Manchester United forandret på logoen var blant annet at det var lettere å produsere logoen digitalt med ordene «Manchester United» i store bokstaver.

Glazer-familien har i mange United-kretser blitt kraftig kritisert for å påføre klubben gjeld. Både Sir Alex Ferguson og David Moyes har på sin side gitt sin støtte til eierne. Til tross for interesse fra China og Qatar får ikke United-fansen se noen nye eiere med det første.

- De kjøpte klubben for åtte år siden og det vil ikke bli noen forandring på mange år, sier Woodward.