Nå vil Pellerud spille som U21-gutta

Skal begeistre det norske folk under EM.

 BEGEISTRE:  Even Pellerud vil gjerne begeistre det norske folk, og spille som U21-gutta gjorde under EM i Israel. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix
BEGEISTRE: Even Pellerud vil gjerne begeistre det norske folk, og spille som U21-gutta gjorde under EM i Israel. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpixVis mer

Fotballjentenes sjef Even Pellerud lot seg begeistre av U21-guttenes prestasjoner under EM i Israel.

- Det er veldig morsomt å se det laget. Det er en gjeng som virkelig vil noe, god selvjustis i gruppen og mange talenter. Vi ønsker å spille samme type fotball, og derfor er det morsomt å følge U21-laget, sier Pellerud til NTB.

U21-landslaget var på «alles» lepper etter bronsen i EM. Under treningssamlingen i Lillestrøm den siste uken har Pellerud fått føle litt på hvordan det er å trene medienes «kjæledegger». Fotballjentene er mer populære enn under hans siste periode som landslagssjef.

- Vi får anerkjennelse - For det første opplever jeg et positivt miljø i fotballforbundet. Vi får anerkjennelse for det vi driver med, og kvinnefotballen står sterkt. Samtidig er medieinteressen sterkt voksende. Jeg var ikke vant til det tidligere, sier han.

- Er det plagsomt eller mest morsomt?

- Interessen fra mediene er overraskende og hyggelig. Det er blitt en viktig del av å være idrettsutøver og -trener. Man må være vant med å ha mediene rundt seg, sier 60-åringen.

Til Frankrike Hvor populære hans disipler kan bli, avhenger mye av innsatsen i EM i Sverige, som starter 10. juni.

Mandag dro laget til treningssamling og kamp i Frankrike. I likhet med U21-guttenes sjef, Tor Ole Skullerud, har Pellerud flere unge, sultne spillere på laget.

- Det er et spennende lag. Vi har sultne veteraner, men også ungdommer som trykker på bakfra og er like sultne. Det er gunstig at det er kamp om en del av posisjonene på laget, sier mannen som håper å trene Norge til EM-medalje neste måned.

(NTB)